lostyazilim
tr.link

Kripto Paralar Ne Kadar Güvenilir

2 Mesajlar 792 Okunma
lstbozum
tr.link

ugurdogan7 ugurdogan7 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek İnternet Girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** D**
  • Mesajlar 267
  • Beğeniler 25 / 49
  • Ticaret 0, (%0)
Kripto Paralar Ne Kadar Güvenilir
Değerlerinin artışı ile gündeme gelen kripto paralar, kripto paralar ne kadar güvenilir sorularının sorulmasına neden olmuştur. Hızla yaygınlaşmasının beraberinde, pek çok kişinin güvenlik hakkında bilgi sahibi olmak istediğini söyleyebiliriz.
Aşağıda verilen bilgiler neticesinde, kripto para nedir, kripto paralar güvenilir midir sorularının cevaplarını alacaksınız.

Kripto Paralar Hakkında
İlk olarak cevaplanması gereken sorunun kripto para nedir sorusu olduğunu söyleyebiliriz. Crypto ve currency kelimelerinin bir araya getirilmesi ile cryptocurrency sözcüğü, kripto – şifreli para olarak tanımlanabilir.
Paranın kullanımı internet üzerinden oluyor. Herhangi bir merkezi otoriteye bağlı olmadığını söyleyebiliriz. Bu sebeple sanal para birimlerinin tamamını kapsıyor diyebiliriz. Paraların kullanımı şifreler aracılığında olmaktadır. Şifreler ile yerleştirilmiş oldukları cüzdanlar aracılığıyla kullanılmaktadır. Tıpkı gerçek paralarla yaptığınız gibi kullanmanız ya da başka paraları kabul etmeniz mümkün oluyor.


En Değerli Kripto Paralar
Kripto paranın ne olduğunun öğrenilmesinin ardından, ne kadar kripto para olduğunu ya da kripto para çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Aşağıda verilen en değerli 25 kripto para üzerinden, sanal paralara dair bilgi sahibi olabilirsiniz.
Bitcoin: Tüm sanal paralar arasında 1.sırada yer alan sanal para birimi Bitcoin’dir.
Ethereum: İkinci sırada yer alan ve bitcoin'in en yakın rakibi olan sanal paradır.
Ripple: Sanal paralar arasında değerli olan üçüncü sanal paradır diyebiliriz.
İlk üç dışında değerlerin sırayla verildiği sanal paralar aşağıdaki gibidir.
Stellar; Bu coin ripplenin hedeflediği hedefin aynısını taşımaktadır.Hızlı transfer yaparak bankacılık sistemlerinde kullanılmak veya banka transferlerinden daha hızlı transfer yapılabilmesini hedeflemektedir.
Litecoin
Synereo
TheDAO
Monero
Augur
Ethereum – Classic; Fork konumda belirttiğim gibi ethereum classic bir hard fork sonucu meydana gelmiştir.Her ne kadar değeri çok çok yüksek olmasa da piyasa değeri oldukça yüksek bir coindir.
Storjcoin – X
Dash; Son bir senede oldukça hızlı bir çıkış gösteren coindir.
Steem
LBRY – Credits
NEM
MaidSafeCoin
DigixDao
Factom
Lisk
DogeCoin; Bununla ilgili birçok konu açıldı, dalga amaçlı yaratılan ancak daha sonra coinin değerlenmesi ile(Piyasa değeri) işler şakadan ciddiye dönmüş bit coindir.
BitCrystais
Yukarıda verilenlerin dışında çok sayıda kripto paranın internet dünyasında kullanıldığını söyleyebiliriz. Değerlerine internet üzerinden coinmarketcap sitesinden güncel şeklide ulaşmanız mümkündür.

Kripto Paralarda Güvenlik Nasıl Sağlanır
Sunulmuş olan kripto para çeşitlerine dair güvenlik nasıl sağlanıyor sorusunu sorabilirsiniz. Hangi kripto para daha güvenli gibi bir sorunun sorulması da olağandır. Güvenliğin sanal paralarda nasıl sağlandığı hakkında almış olduğunuz bilgiler neticesinde, güvenilir mi merakınızın da giderilmesi söz konusudur.
Güvenlik iki bölümde incelenmektedir.
Hash Kesişimleri;
Bakıldığında güvenliğin ilk olarak sağlanması hash kesişimleridir. Madenciler tarafından yapılan bir iş olarak tanımlayabiliriz.
Küresel Blockchain Sistemi: Bunun değiştirilip, alternatif bir ana defter oluşturulmasını sağlayabilir. Bunun için %51 oranında madencinin kazı gücünün bulunması gerekiyor. Sonuç olarak saldırganın yapabileceği işlemlerin limitli olduğunu söyleyebiliriz. para işlemlerinin geri alınması, diğer para işlemlerinin bloke edilmesi gibi işlemlerin yapılabileceğini söyleyebiliriz.
Kripto paraların güvenliği devlet tarafından haczedilme gibi bir ihtimalinin çok az olması ile de sağlanır. Tüm kripto paralar anonim olduğundan, tam anlamıyla güvenliği sağlanıyor diyebiliriz. Anonim olmalarının sürdürülmesi ve niteliğin arttırılması için yeni sistemlerin oluşturulduğunu söyleyebiliriz.

Kripto Paraların Birbirinden Farkı Nedir
Çok sayıda kripto para çeşidi görmeniz halinde, güvenliği hususunda almış olduğunuz bilgilerin dışında, kripto paraların birbirinden farkı nedir gibi bir soru sorabilirsiniz. Bitcoin ile başlayan kripto para ağı, alt coinlerin doğması ile geniş bir piyasa haline dönüştü.
Coin algoritmasına bakıldığında Bitcoin; SHA256 algoritmasına, POW (Proof of Work) türüne ait üretim, 21 milyon ile sınırlandırılmıştır. Bu özellikler, kripto paraların birbirinden farklı olmasını sağlayan önemli özelliklerdir diyebiliriz.
Algoritma Tipi: Verilmiş olan SHA256 algoritması, her para biriminde farklı olduğundan, para tiplerinde farkların olacağını söyleyebiliriz. Scyrpt (LiteCoin algoritmasıdır). İpo (Ripple’nin algoritması) Shares oranına göre kazanç sağlanmasının mümkün olduğu algoritma tipidir.
Yukarıda verilmiş olan algoritma tipleri üzerinden, sanal paraların farkları ortaya koyulmuştur. Tüm sanal paralar için bu algoritma tipleri ile farkların yaratılıyor olduğunu söyleyebiliriz.

Proof Work: Güvenliğin sağlanması için algoritmaların son derece önemli olduğunu bilmelisiniz. Proof Work ağında, blok yapısı hazırlanır ve ilgili Blokchain ağına eklenmesi ile çözülmesi sağlanır. Hazırlanan bloğa ait olan hach ile değerinin belli bir yapıya uyması önemlidir. Sonuç olarak hash fonksiyonlarının yapı itibariyle tek yönlü olması, değer tahmininin çok zor olması ile sonuçlanır. Bu sayede sanal paraların güvenliği sağlanmış olur.

Proof of Stake: Blok üretim ve geçerlilik onay mekanizma bloğu üreten makinenin ilgili Blockhain ağı kapsamında sahip olduğu pay üzerinden üretimi yapılır. Bu tarz sistemlerde genellikle sistem içinden üretilebilecek tüm kripto paraların ilk başta üretilmesi sağlanır. Üyeler yatırımlarına göre paylarına düşen kripto paraları alarak, yeniden ekleme yapma şansına sahip olur. Pay miktarına göre farklılaşmaların söz konusu olduğunu söyleyebiliriz.
Üretilmesi son derece zor algoritmalar üzerinden olan bu paralar, şifreli sistemler üzerinden oluşturulduğundan ve devletten bağımsız olduğundan güvenlidir diyebiliriz. Sadece paranın nasıl kullanılacağı konusunda dikkat gerekir. Kripto paralar ne kadar güvenilir sorusunun cevabına göre hareket edilmelidir.

Multi
SosyalAbi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SosyalAbi SosyalAbi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** G**
  • Mesajlar 571
  • Beğeniler 193 / 143
  • Ticaret 46, (%100)
Kripto paralar ne kadar güvenilir değil de, coin borsaları ne kadar güvenilir deseniz daha doğru aslında :)
 

 

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al