yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Blacksheep Hızlı index ve seo uyum açısından Woocommerce ile Opencart kıyaslanır ise açık ara öndedir her zaman Opencart yazılımı.

Tecrübelerime dayanarak insanlara tavsiyede bulunuyorum, sallamıyorum. İki sistemi de gayet iyi bilen biri olarak her yönü ile kıyasladım her zaman.

Şişirilmiş balon diyorsunuz ama Opencart ile çok güzel satış yapan (üstelik adwords reklam bağımlısı olmadan) gayet iyi siteler mevcuttur.

Opencart 3 sürümü kullanmak zorunda değilsiniz. 2.x sürümü kullanabilirsiniz. Wp gibi güncelleme isteyen bir yazılım değildir çünkü.

Ama siz deneyimli değilseniz zor gelmiş olabilir. İşi iyi bilmeyen birine denk gelmiş olabilirsiniz. Bunun için Opencart yazılımını suçlamak adil olmaz maalesef.

Google ilk 3 kriteri arasında;

''1.site hızlı açılmalı'' kuralı vardır.
Bu ilk kuralı zamanla woocommerce üzerinde sağlayamazsınız. Wp zaten yüksek cpu harcayan bir yazılımdır. Buna onlarca ürün eklendiğinde verim alınamaz zamanla. Ama Opencart ile onbinlerce ürün sergileyebilirsiniz. Hatta bir arkadaşımızın sitesi var, 650 kategori ve 220.000 ürün mevcut. 4 sn de açılıyor sitesi.

Ayrıca ticaret yapacaksanız, para harcayacaksınız.
Beleşe para kazanma devri artık bitti. Her şey bedava olsun ben para kazanayım mantığı son derece yanlıştır.

Opencart yazılımında ticaret yapmaya engel ne var? Bu soruyu sorun kendinize. Para harcamak zor geliyorsa bir şey diyemem tabii ki. Sizin görüşünüzdür. Ama yazılımı suçlamak için yeterli değildir.

İyi forumlar.


Hocamın hakkını vermek gerekiyor, burada atlanan konu wordpress ile sayılı sayıda ürün tanıtımı yapa bilir yahutta sata bilirsiniz buna ek olarak buraya yazdığım görüşümü de dile getirdim, zaten yüksek işlerin adabı olan neyse onu kullanmak gerekir.