Didimedya Öncelikle gayet açıklayıcı, sabırla yazmışsınız gerçekten tebrik ediyorum sizi.
Ben bu kadar sabırlı olamıyorum açıkçası. Sanki yalan konuşuyormuşum, bilmeden sallıyormuşum gibi algılandığımı düşünüyorum maalesef. Ve tartışma ortamı olmasın diye artık insanlara cevap yetiştirmek istemiyorum.
Maalesef Opencart hepsinden daha verimli bir e-ticaret yazılımıdır. Yoksa asla mükemmel olduğunu savunmuyorum. Ama ticaret yapmamızı sağlıyor mu, evet gayet güzel sağlıyor. Hızlı index alıyor ve gerçekten seo dostu.
Hatta şunu da net söyleyebilirim; çoğu kiralık yazımcı Opencart alt yapısı kullanmaktadır. Ama tabii ki bunu itiraf edecek değiller.
1. Wordpress ile uzun vadede asla verim alınamaz. Dediğiniz gibi az sayıda ürün tanıtımı için ideal olabilir.
2. Kesinlikle katılıyorum.
3. Kiralık yazılımlar para tuzağından başka bir şey değildir. Asla tavsiye etmiyorum. Seo bakımından hiç bir faydasını göremezsiniz. Adwords bağımlısı olursunuz. Reklam vermeyi bırakınca da satış yapamaz duruma gelirsiniz. Bunu yaşayan ilklerden biri olduğum gibi pişmanlık yaşayan çok kişi biliyorum.
Eğer ciddi yatırım yapılması düşünülüyor ise Opencart yerine Magento kullanılabilir. Ancak Magento biraz masraflıdır burası bir gerçek.
Presta ise hem destek az oluşu, hem eklenti bakımından masraflı oluşu nedeni ile maalesef tavsiye edemiyorum.
Bir şey eklemek isterim ayrıca, Opencart hataları genelde hep kullanıcıdan kaynaklıdır. Eğer sabırlı olunabilirse bu yazılımla güzel yerlere gelinebilir aslında.
Bir diğer hata ise, destek konusunda işi bilmeyen insanlara denk gelenler olduğuna şahit oldum çok kez. Maalesef bunun da çok etkisi var yanlış algı oluşmasında. Bunun esas sebebi ise ucuza kaçmaktır aslında. Bir modül 60 dolar mesela, biri satışını yapıyor 70 liraya :) Ne beklersiniz ki?
Neyse, bu konu çook uzar:)
İyi forumlar, hayırlı ticaretler diliyorum herkese.