lostyazilim
tr.link

E-Ticaret Nasıl Yapılır, Hangi Yazılım Kullanılmalı.

5 Mesajlar 865 Okunma
acebozum
tr.link

dincerdirlik dincerdirlik WM Aracı Kimlik Onayı
    • Üyelik 04.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek İnternet
    • Konum Aydın
    • Ad Soyad D** D**
    • Mesajlar 876
    • Beğeniler 238 / 206
    • Ticaret 0, (%0)
    Merhabalar;

Değerli vakitlerinizi ayırırsanız sevinirim arkadaşlar.

Dün bir görüşmede bir takım tartışma yaşadım ve üzüldüm şahsım adına söylüyorum üzüldüğüm konuyu sizlerle paylaşmak istedim. Sonuçta burasıda bir paylaşım platformu olduğu için gerçek hayatta da paylaşımcı olmak gerek bu yüzden sizlerle paylaşmak istedim.

İnternetten e-ticaret yapmak herkesin hayali bunu saklamaya gerek yok, peki bu işi yapmak için sizlere gerekli olan nedir kıyıda köşede paranızın olması daha sonra işe başlamak tabi para çözüm değil elbette kapıları açarsınız lakin bilgi birikiminiz yok ise o paranızda elinizden kayar gider.

Yaklaşık olarak 15 yıldır bu işler ile uğraşıyorum yani internet,webmaster,e-ticaret sırasıyla tecrübe edindiğim işlerden bir kaçı bunlar. Peki beni üzen konu neydi şimdi oraya geliyoruz.

Arkadaşlar E-ticaret sitesi denildiği zaman ilk aklınıza gelen neden wordpress oluyor kurulumu kolay hemen sayfa yapıcıları var, tema ve eklenti olarak geniş bir geliştirici kitlesine sahip diyoruz bunu bende diye biliyorum lakin wordpress ile çok kapsamlı bir e-ticaret sitesi olmayacağını da iddia ediyorum çünkü wordpress bir blog yazılımı biz ne yapıyoruz ekstra olarak eklenti kurarak sitemizi oluşturuyoruz ve bildiğiniz gibi ileride sayılmayacak bir çok sorunu önümüze çıkaracağı gibi değerli vakitlerimizi bu sorunlara ayırarak ilerleyemiyoruz. Ben şahsen woocommerce ile yapılmış yüksek satışlara ulaşan bir site görmedim elbette günde 300 500 kargo çıkaran siteler vardır peki bunu 1,000 ve 10,000 kargoya ile düşünürsek sizce 10 binlik sipariş alan bir sitenin trafiği ne olur hiç düşündünüz mü ?

Şimdi konuda iddia ettiğim yazılım ise prestashop bu yazılım tamamen e-ticaret sistemine uygun olarak yazılmış ve sadece satış yapa biliriz belki ürün tanıtımı yalnız dikkat edilmesi gerekende bu sadece ürün için geliştirilmiştir. Ve eklenti ücretleri çok pahalı diye için için yanan insanlar var ah şu eklenti pahalı ah bu eklenti, arkadaşlar lütfen gerçekçi olalım eğer bu işi yapacaksanız zaten kıyıda köşede en az 100 bin tl gibi bir paranız olması gerek, iddia ettiğim konu bu olduğu için açıklık getirilmesini istediğim ise aşağıdadır.

Şimdi e-ticaret işine giriyorsunuz ve 30 dolar ve 100 dolara çok diyorsunuz bu gider beni yorar diyorsunuz ama şu gerçeği görmezlikten gelmeyelim woocommerce ile açılan sitenin yüksek kitlelere ulaşmasında kullanılan DC masraflarını hayal etmenizi istiyorum ve e-ticaret için yazılmış ve geliştirilmekte olan yazılımları düşünün derim..

Ya olsun ben açayım siteyi ya tutarsa gibi cümleler ile yola çıkmanız size ne kazandıra bilir ki, yahutta bu işi ehli ile yapan e-ticaret yazılımı satan firmaları görmezden gelmek olur mu! fiyatları pahalı olmaz alamam der gibisiniz, arkadaşlar zaten konunun özeti aslında aynen böyle.

Lütfen burada şahıs veya firma veya yazılım kötülemesi yapmadığım gibi üzüldüğüm konuyu sizlerle paylaşmak istedim.

1. Diyorum ki Wordpress ile sadece sayılı ürün satışı yapa bilirsiniz veya uygun bir yazılım değil diyorum.
    2. Diğer ücretsiz e-ticaret yazılımları opencart,prestashop,magento gibi yazılımlar sizlere wordpress'den daha iyi yerlere gelmenizde yardımcı olacaktır.
    3. Eğer bu işi adabı ile yapacaksanız gelişmiş yazılımları ile Faprika.com, İdeasof, Ticimax vb firmaları sizlere önere bilirim.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkürler arkadaşlar..
    yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    reklam

kadir001 kadir001 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 35 / E
    • Meslek online sales maneger
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad G** Y**
    • Mesajlar 341
    • Beğeniler 298 / 66
    • Ticaret 16, (%100)
    İlk kez e-ticaret yapacak biri için her hazır paket almak çok mantıklı olmayabilir 2000 TL paket alacağına eğer kendi kurabiliyorsa
    Opencart yada wocommerce ideal olabilir kendi kurabilirse maliyeti ssl ip host 400-500 u geçmez kalan bütçe ile adwords çıkabilir Türkiye'nin en büyük kitap sitesi opencart ama hali hazırda hazır paket kullanmak siteyi açtınız 3-5 ay geçti işi gördünüz ogrendiniz 1000 liralık reklam çıkınca 3000 kazanıyorum diyorsunuz örnek olarak sallıyorum o süreçten sonra sitedeki eksiklerimizi ve ihtiyaçlarını ziyaret belirleyerek bir paket alabilirsiniz 3-4 yıl önce olsa t softonerebilirdim ama şimdi ilk olarak opencart la başlanabilir bence ayrıca istediğiniz gibi müdahale edebiliyor sunuz eksileri illaki var ama hepsinde var mogento çok iyi ama ilk başlangıç opencart olabilir unutmayın e ticaret sitesi kursumuz diye herkes sizden ürün almak için sırada beklemeycek reklam yapmanız şart ayrıca n11 GittiGidiyor gibi yerlerde de ürünlerimizi ekleyin
    dincerdirlik

kişi bu mesajı beğendi.

kadir001 kadir001 WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 28.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 35 / E
    • Meslek online sales maneger
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad G** Y**
    • Mesajlar 341
    • Beğeniler 298 / 66
    • Ticaret 16, (%100)
    Otomatik düzeltme biraz devrik cümleler kurdurmus ama siz anladınız 😁
    İyi kaliteli hızlı guven veren bir tema şart satış larinizi etkiler unutmayın

dincerdirlik dincerdirlik WM Aracı Kimlik Onayı
    • Üyelik 04.04.2015
    • Yaş/Cinsiyet 37 / E
    • Meslek İnternet
    • Konum Aydın
    • Ad Soyad D** D**
    • Mesajlar 876
    • Beğeniler 238 / 206
    • Ticaret 0, (%0)
    kadir001 Elbette hocam, amaç zaten e-ticaret yazılımı ile diğer blog sistemlerinden ayrı tutmak benim amacım burada kesinlikle wp vs baltalamak değil sade ve sadece kendi görüşümü ve tecrübelerimi dile getirmek, zaten çok parası olan ya özel yazılım yazdırır yada gider paket alır yahutta hazır e-ticaret yazılımlarını kurar. Ben prestashop ile devam ediyorum gayette memnunum test ettiğim yazılımlar arasında en beğendiğim e-ticaret sistemleri Prestashop, Opencart oldu elbette woocommerce de mükemmel lakin bana göre ileriye dönük bir sistem değil..

wmaraci
    wmaraci

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
    • Üyelik 03.02.2017
    • Yaş/Cinsiyet 53 / E
    • Meslek Web Tasarım
    • Konum İstanbul Anadolu
    • Ad Soyad D** K**
    • Mesajlar 4765
    • Beğeniler 3157 / 3156
    • Ticaret 12, (%100)
    Didimedya Öncelikle gayet açıklayıcı, sabırla yazmışsınız gerçekten tebrik ediyorum sizi.

Ben bu kadar sabırlı olamıyorum açıkçası. Sanki yalan konuşuyormuşum, bilmeden sallıyormuşum gibi algılandığımı düşünüyorum maalesef. Ve tartışma ortamı olmasın diye artık insanlara cevap yetiştirmek istemiyorum.

Maalesef Opencart hepsinden daha verimli bir e-ticaret yazılımıdır. Yoksa asla mükemmel olduğunu savunmuyorum. Ama ticaret yapmamızı sağlıyor mu, evet gayet güzel sağlıyor. Hızlı index alıyor ve gerçekten seo dostu.

Hatta şunu da net söyleyebilirim; çoğu kiralık yazımcı Opencart alt yapısı kullanmaktadır. Ama tabii ki bunu itiraf edecek değiller.

1. Wordpress ile uzun vadede asla verim alınamaz. Dediğiniz gibi az sayıda ürün tanıtımı için ideal olabilir.

2. Kesinlikle katılıyorum.

3. Kiralık yazılımlar para tuzağından başka bir şey değildir. Asla tavsiye etmiyorum. Seo bakımından hiç bir faydasını göremezsiniz. Adwords bağımlısı olursunuz. Reklam vermeyi bırakınca da satış yapamaz duruma gelirsiniz. Bunu yaşayan ilklerden biri olduğum gibi pişmanlık yaşayan çok kişi biliyorum.

Eğer ciddi yatırım yapılması düşünülüyor ise Opencart yerine Magento kullanılabilir. Ancak Magento biraz masraflıdır burası bir gerçek.

Presta ise hem destek az oluşu, hem eklenti bakımından masraflı oluşu nedeni ile maalesef tavsiye edemiyorum.

Bir şey eklemek isterim ayrıca, Opencart hataları genelde hep kullanıcıdan kaynaklıdır. Eğer sabırlı olunabilirse bu yazılımla güzel yerlere gelinebilir aslında.

Bir diğer hata ise, destek konusunda işi bilmeyen insanlara denk gelenler olduğuna şahit oldum çok kez. Maalesef bunun da çok etkisi var yanlış algı oluşmasında. Bunun esas sebebi ise ucuza kaçmaktır aslında. Bir modül 60 dolar mesela, biri satışını yapıyor 70 liraya :) Ne beklersiniz ki?

Neyse, bu konu çook uzar:)

İyi forumlar, hayırlı ticaretler diliyorum herkese.
    kadir001

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al