Çoğu insan nasıl başarılı olunacağını anlatır. Ben ise bunun tam tersi olan şeyi yapıp, başarısız olmayı anlatıcam. Eğer benim anlattıklarımı yapıyorsanız, erken teşhisle kurtulabilirsiniz.

1- SORUMLULUKLARINIZI ERTELEYİN
Yapılacak iş mi var? Yeni yeni şeyler mi öğrenmeniz gerekiyor? Amaaan, boşverin. Nasıl olsa daha zaman var deyip açın oradan iki dizi izleyin. Nasıl olsa zamandan bol bir şey yok.
2- SÜREKLİ BORÇLANIN
Nasıl olsa yarın bir gün öderseniz. Hem borç yidiğin kamçısıdır. Bir kaç borçtan bir şey olmaz. Hatta mümkünse kredi kartında dibi görün.

3- BİR İŞİ YAPARKEN BİLEN BİRİSİNE DANIŞMAYIN
Herkes bir şeyler bildiğini iddia ediyor. Zaten söylediklerinin %10u işinize yarayacak olan şeyler. O yüzden kimseye kulak asmadan bodoslama girin o işe.

4- YENİ FİKİRLERE SAKIN KULAK ASMAYIN
Boşverin milletin dediğini. Çok biliyorlarsa kendilerini yapsınlar. Neymiş efendim “HER ŞEY YENİLEŞEREK GELİŞİR”miş. Hadi be oradan.

5- SAKIN KENDİNİZE VE SEVDİKLERİNİZE ZAMAN AYIRMAYIN
Nasıl olsa halen daha yanınızdalar, merak edecek bir şey yok. Karınız ve çocuklarınızla haftasonu bir yerlere gidip para harcamak israf zaten. Arkadaşlarınızla akşam dışarı çıkıp ne yapacaksınız, hepiniz işten yorgun dönüyorsunuz. Boşverin, evde oturup tv karşısında uyuyun.