İnterneti her türlü amaç için Türkçe olarak kullanan kişilerin sayısı artıyor. Buna benzer reklam firmalarının internete yönelmesi, akıllı cihazlardaki artış gibi pek çok etken Adsense Türkiye'nin ve ona yatırım yapanların gelecekte kazanmasına yol açacaktır.

Ayrıca Google Adsense'yi kötüye kullananlar yakın gelecekte çok daha hızlı şekilde yakalanacaklardır. Bunun yanı sıra bizim gibi bireysel internet sitelerinin geleceği hiç parlak değil. Çünkü hem gelecek video ile bilgi aramaya doğru gidiyor hem de web siteleri süratle şirketleşiyor. Büyük şirketlerin yönetimindeki siteler genel bilgilere sahip web sitelerini ve benzeri kişisel haber sitelerini yok edecektir.

Büyük veri yani yapay zekâ çok hızlı ilerliyor. Bunun da tüm dünya genelinde internete büyük etkileri olacaktır. Ben Adsense'nin geleceğinin özellikle videolarda ve büyük şirketlere ait web sitelerinde olduğunu rahatlıkla görebiliyorum. Adsense'nin gelecekte çok daha fazla seçici ve kişisel olup az ziyaretçi sayısına sahip sitelere düşük ücret ödeyeceğini değerlendiriyorum.

Arkadaşlar ekonomi ile Türkiye Adsense'nin geleceğini karşılaştırmışlar. Fakat ben bunun Adsense ile ilgili olmadığını ve olmayacağını değerlendiriyorum. İnterneti yönetenler dünyanın pek çok ülkesinden daha zengin. Kim takar internette Türkiye'nin şeker fabrikası sattığını, kim takar seçim yapıldığını?

Web site sayısının dünya genelinde her yıl yaptığı patlamaya buradan bakabilirsiniz.