Bu şekilde blog, site maceralarını anlatan birçok konu açıldı bu forumda. Hepsi de işin teknik kısmını anlatır; WordPress kurdum, 50 tane özgün içerik girdim, backlink paketi aldım, şu temayı kurdum, bu eklentileri edindim vs. Bu şekilde açılan sitelerin bir sonuca ulaştığını gören var mı?

Şimdi Burak'ın anlatımına ve örnek olarak açtığı bloga baktığımızda işin püf noktasının içerik olduğunu görüyoruz. Evet, içerik kraldır.

Peki içeriği nasıl oluşturduğunu anlatmış mı? İşte asıl dikkat edilmesi gereken nokta bu. Özetle Burak diyor ki içerik oluşturmak 3 aşamadan oluşur: Anahtar kelime analizi, araştırma ve içeriği meydana getirme. Bu üç aşamadan ilki, yani anahtar kelime analizi en çok dikkat edilmesi ve vakit ayrılması gereken nokta.

Ben inanıyorum ki WPMAVİ blog içerisinde de yer alan Anahtar Kelime Analizi yazısını okuyup bunu uygulayan kişi kesinlikle başarıya ulaşacaktır. Burak'ın açtığı dizi blogu bunu kanıtlıyor. Zira benim de sahibi olduğum site bu analiz ve uygulama sayesinde şu an para basıyor. Hem de rekabetin güçlü olduğu bir alanda...

Sonuç olarak sadece bloglar değil, diğer kategorideki site sahipleri için de bu ve WPMAVİ'de bağlantı verilen diğer rehberler, aslında bu forumda çoğunlukla tartışılan "Sitemden para kazanamıyorum" sorununun yegane çözümüdür.