zxyxyz Öncelikle katkı değer yorumunuz için çok teşekkür ederim. Başarılarınıza katkım olduysa ne mutlu bana. Gönderdiğiniz mesaja gelince, mesajları cevaplamamın 2 sebebi var. 1. si insanlar bazen çok spesifik sorular soruyorlar.

Yani şu eklentide şunu nasıl yaparım ya da şöyle bir sitem var inceler misin ya da şöyle bir proje başlattım bu tutar mı gibi oldukça spesifik. Bu tür maillere cevap yazmak öyle hazır cevaplar ile olmuyor. Araştırma yapılması veya inceleme için zaman ayırılması gerekiyor.

Bu tür incelemelere de yoğunluğumdan dolayı zaman bulamıyorum. Ancak hazır cevabı olan, yani 1 - 2 dakika zaman ayırıp kesin cevap verebileceğim soruları mutlaka yanıtlamaya çalışıyorum.

2. si ise sonra cevaplamak için bazı mailleri not etsem de araya başka işler giriyor veya üzerine bir çok mesaj daha geliyor ve o an onu unutuyorum ve üzerinden epey bir zaman geçmiş oluyor. Zaman aşımına uğradığı için de o maillere sonradan cevap vermiyorum.

Bir de insanlar benim onlara sürekli olarak cevap vermemin beklentisi içinde oluyorlar. Ben bu işten, yani insanların maillerini (sorularını / sorunlarını) cevaplamaktan bir ücret almıyorum.

Tamamen gönüllü olarak bunu yapıyorum. İnsanların 1 sorusunu cevaplasam bile ardından bir soru daha geliyor. O soruyu da cevaplayınca ardından 1 soru daha. İnanın bana bunun sonu da gelmiyor. Bogumda cevapları yazılı olmasına rağmen onlarca ard arda soru soranlar var.

Yani bu tür durumların da iyi niyeti suistimal ettiğini düşünüyorum ve bu durumda olan insanlara da bir süreden sonra cevap vermiyorum.

Siz daha önce nasıl bir mesaj attınız bilmiyorum ancak eğer bahsettiğiniz mesaj üstte sıraladığım 3 sebepten birine giriyorsa, muhtemelen o yüzden cevaplamamışımdır. Bunun için kusuruma bakmayın.