Merhabalar beyefendi aydogan338

Öncelikle lütfen beni yanlış anlamayın diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Fikriniz ve yapmak istedikleriniz gerçekten güzel fakat bunu düşünen ve gerçekleştiremeyen bir çok insan olduğuna eminim. Bulunduğumuz şartlar neticesinde hayır yoluyla bir projeye giriş yapıp başarılı olmak istiyorsanız, ancak bu proje gerçekten toplum değerlerini etkileyen ve kalbe dokunan projeler olabilir ( Örn: Yardım dernekleri vb.)

Bunun dışında sonu belli olmayan ve insanlara emekleri karşılığında dönen bir şeyin olmaması veya projenin nerede sonuçlanacağının belli olmaması nedeniyle kimse size çıkıp ben şu kısmını üstlenirim gibi bir yaklaşımda bulunmaz.

Ayrıca, bu tarz düşünceleriniz mevcut ise ve hedefiniz büyük ise olaya profesyonel yaklaşmak zorundasınız ve 2 seçeneğiniz var ;


    [*]Güzel bir birikiminiz olacak ve ilk etapta proje konusunda emek sarfedenlere hakkettikleri ücreti takdim edeceksiniz.( İlk etapta parayı önemsemediğinizi belirtmenize dayanarak söylüyorum.)
    [*]Masraftan kaçmak istiyorsanız, profesyonel birinden yardım alarak veya kendiniz araştırıp bu konuda kendinizi geliştirerek vizyonunuz ve misyonunuzun belirli olduğu bir iş planı hazırlayarak melek yatırımcılara konuyu götüreceksiniz ve geri dönüş bekleyeceksiniz.


Bunun haricinde evrensel tarzda yapılmış ve herkesin aktif olarak faydalandığı bir projeyi yerelleştirmek büyük çaba gerektiren meşakkatli bir iştir. Çoğu arkadaşımızın da söylediği gibi ;


    [*]Tarafınıza gönderilen yazılımların güvenliği hakkında kontrol sağlayacak,
    [*]Lisanslama vb. işlemleri yönetecek
    [*]Muhasebe tarafında işlem görecek
    [*]Müşteri desteği sağlayacak veya yapımcı ile müşteri arasında iletişim bağı kuracak


bir ekibe ihtiyacınız olduğunu ve bu ekibe de ödemeniz gereken bir miktar bütçeniz olduğunu bilmeniz gerekir.

Son olarak, yurtdışında veya evrensel anlamda iş yapan projelerin yerelleştirilmiş halinin, eğer kullanıcının işini kolaylaştırmayacaksa çok başarılı olmadığını gördük.Yani kısacası işiniz zor, allah kolaylık versin. Haddime değildir ama bu tarz projeleri gerçekleştirmeyi kafaya koyduysanız ve başarılı olmak istiyorsanız, ordan yazılımcı bulurum burdan güvenlik elemanı alırım şunu şöyle yaparım bunu böyle yaparım mantığıyla değil de planlı projeli bir yol izlemenizi tavsiye ederim. Umuyorum ki hayatınızdaki tüm projelerde başarılı yerlere gelirsiniz ve bir nebze de olsa bu tarz projelere katkınız olur. Değerli vaktinizi çaldığım için kusura bakmayın, iyi çalışmalar :)