-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Sitemdeki verileri yedeklemek istiyorum.
http://blog.isimtescil.net/web-sitenizin-yedegini-aldiniz-mi/
Burayı okudum, iki farklı yol var anladığım kadarıyla.
1- Plesk panel yedekleme yöneticisi
2- FTP + MySQL yedeği manuel almak.
Şunu merak ediyorum, sizce 1. yol mu yoksa 2. yol mu doğru olanı? Ya da daha güvenilir?
Şuan Linux - VPS (Plesk Panel) kullanıyorum ilerde atıyorum cPanel'e, Windows'a ya da başka birşeye geçersem 1. yolun beni sıkıntıya sokma ihtimali var mı?
1 ve 2'nin birbirine göre avantaj ve dezavantajları varsa nelerdir? Yoksa hiç bir fark yok mudur?
Ek olarak tavsiyeleriniz varsa açığım arkadaşlar(Google Drive'da da kesin tut gibi)
Teşekkürler..
Bilgisayar Mühendisi
ASO Uzmanı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Geliştirici
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Plesk Paneli tam hatırlamıyorum fakat onunda cpanel gibi yedek alıyor olması gerek. Panelin aldığ yedek Ftp+SQL dosyası şeklindedir. Bence ikisi içinde pek bir fark olmuyor ama benim tavsiyem Ftp+SQL şeklinde kendin alman nolur nolmaz diye :)
Ben yedekleme olarak dropbox ve pcloud kullanıyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
bilgigim kadarıyla cpanelle alınmış bir yedeğin plesk panele yüklerken bazı şeylerde sorun olabiliyomuş.Tabi konunun uzmanları daha iyi bilir
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
G** Ç**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Tamamdır arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim. Panel'den yedekleme kararı aldım, gerek ergonomik olması gerekse bu yöntem ile herhangi bir risk görmemem nedeniyle.
2 haftada bir almayı planlıyorum. Dosyaları bilgisayarımda ve drive da tutacağım her ihtimale karşılık.
Bilgisayar Mühendisi
ASO Uzmanı