Selamlar arkadaşlar,
Yabancıların elinde bulunan bir domain daha ait olduğu topraklara geri döndü. Biraz zor oldu ama domaini Afternikten satın aldım. Bu konuda pek bir kaynak bulunmadığından satın alma sürecindeki yaşadıklarımı paylaşmak istiyorum. Öncelikle afternike kayıt oldum. Sonra hukuk.net için teklifte bulundum. Önce kabul etmediler. Sonra yaptığım uzun pazarlıklar sonucu 500 $ kadar indirimde bulundular. Afternikten alan adı satın alırken vergi ve komisyonun tamamı satıcı tarafından karşılanıyor. Buradaki tek sıkıntı dolar üzerinden alış veriş yapmakta yatıyor. Şöyle ki dolar kurunu takip edip ona göre alış veriş yapmakta fayda var. Ayrıca ilk temasta bunlar yabancı bunlara güven olmaz hissiyatı oluşuyor insanda ama konuştukça hiçte öyle olmadığı anlaşılıyor. Gayet sıcak kanlı insanlar. Burada önemli olan sabırlı olmak ve pazarlığı elden bırakmamak. Pazarlık yaparken de makul olmak. Keşke bizimde uluslararası bir domain şirketimiz olsa. İlerisinde oda olur inşallah.
İyi çalışmalar.
Not: Site hakkında her türlü eleştiriye açığız. Eklenmesini istediğiniz bölümler varsa belirtirseniz sevinirim.