Valla soru cevap açarsanız ilk sorumla gelebilirmiyim :D
Sıkıntı yok hocam. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Asıl iş bundan sonra başlıyor. Ne şekilde bir proje yapacağıma zaman içinde karar vereceğim. Bu yüzden siteyi henüz indexletmedim. Herkese açık bir soru cevap sitesi yapsam trafiği çok olur ama onun altından kalkılmaz, birde site soru çöplüğüne dönebilir. Onun yerine sadece hukukçuların üye olabileceği bir sistem yapıp vatandaşlarında hukuki makaleleri okuyabileceği bir platform oluşturmak daha cazip geliyor. Şuanda vatandaşlara yönelik soru cevap tarzı sistemle çalışan bir çok site var ve ne yazıkki siteler pek kalıcı olmuyor. Çoğunun hemen çıkma oranları %80'in altına düşmüyor. Birde o kadar insanın sorusuna cevap vermek için 100 kişilik bir ekip lazım. İşin doğrusu bu tarz siteleri hem soran açısından hem cevaplayan açısından etik bulmuyorum. Soran açısından şöyle bir durum var, o kişi bir avukata gidecekken internetten aldığı cevapla avukata gitmiyor. Cevaplayan açısından ise verdiği cevabın hiç bir bağlayıcılığı yok. Halbuki soran kişi bir avukata danışsada yanlış bir iş yapsa avukatın hem maddi hem manevi tazminat sorumluluğu doğar. Oysa internetten aldığı bilgiyle hareket edip yanlış yapan birisinin maddi manevi zararını tazmin edebileceği kimse yok. Dahada önemlisi bir kişi bir soru sorup cevap aldığı zaman bir daha o siteye girmiyor. Bu durum kısa vadede trafiği arttırıyor ama uzun vadede site faal olmayan üye çöplüğüne dönüyor. Bana lazım olan kalıcı üyeler. Tema konusuna gelince sürekli editliyorum. Hayırlısıyla güzel şeyler olacak gibi. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.