Arkadaşlar öncelikle kendimde aktif bir motosiklet sürücüsüyüm. Gözlerinizi kapatıp düşündüğünüzde ne kadar faydalı bir değişim olacağını anlayacaksınız.

Kısaca tüm araçlarda “Jammer” (Mobil iletişim aracı sinyal kesici) standart olsun. Sadece kapladığı alan gücünde.

Böylece hiç kimse araç başında iken Cep telefonu kullanarak trafik kazasına sebep olamayacak.

Selfie çekenler
Telefon ile konuşanlar
Mesajlaşanlar
Sosyal medyada gezinenler
Fotoğraf çekenler
Oyun oynayanlar
Olmayacak ne kadar güzel değil mi?

Araçlarda nasıl bluetooth vs ekleniyorsa bu da eklenmeli ve görülecek ki bu büyük bir ileriye dönük adım olacak.

Belli bir izin (ruhsat gibi) sahibi olanların aracından çıkartılabilsin.

Elinizi vicdanıza götürün bana hak vereceksiniz. Sende katıl sesimizi tüm araç üreticileri duysun. Daha az kayıp yaşanan eski günlere dönülsün


  • Kazaların büyük bir çoğunluğu ise telefon beklerken veya görüşme bitiminde gerçekleşebiliyor. Yani telefonla konuşuyor olmanız şart değil. 699 sürücü üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, görüşme sona erdikten sonraki 5 dakika içinde kaza meydana gelme olasılığı 4.8 kat fazla. 15 dakika içinde ise 1.3 kat artış gösteriyor.





  • Araştırmada, son üç yılda kaza yapan sürücülerin yüzde 60'ının kaza sırasında cep telefonlarını kullandıkları tespit edilirken, kaza yapmayan sürücülerde ise cep telefonu kullanma oranının yüzde 37 olduğu ortaya konuldu.




  • Araştırmaya göre, sürücülerin yüzde 46'sı, yani yaklaşık her iki sürücüden biri cep telefonu kullanmama kuralını ihlal ediyor




  • Tüm yaş gruplarındaki katılımcıların yüzde 29'u ise kimin kendilerine mesaj veya çağrı gönderdiğini görmek için cep telefonlarını kontrol ediyor.




  • Araştırma sürücülerin yüzde 52'sinin dikkatinin yolcuların yaptığı telefon konuşmaları nedeniyle dağıldığını da ortaya koyuyor.



Kampanya için:
https://www.change.org/p/mercedes-benz-ara%C3%A7larda-jammer-standart-olsun