Google şu an mobil indexe ağırlık veriyor.

Net olan tek şey; hızlı açılan siteler kolay kolay sıralamada düşüş yaşamıyorlar.

Her zaman söylerim, ilk 3 kuralı iyi benimsemeliyiz:

1. site hızlı açılmalı
2. mobil uyumlu olmalı
3. güvenli (ssl) olmalı

Bu 3 kriter karşılandığı zaman google amca bize saygı göstermeye başlıyor. Daha sonra içerik iyi olmalı ki kullanıcı açısından faydalı site olarak algılansın, ilk sayfalarda yer alınsın.

Sitem hızlı açılıyor diye düşünürken; mutlaka 4xx 5xx hataları var mı diye kontrol etmeliyiz. Bu hatalar olduğu takdirde siteniz 1 sn altında bile açılsa indexlerde kayıp yaşarsınız.

Mobil uyumlu diye düşünürken; mutlaka mobil uyumluluk testinde çıkan hataları gidermeliyiz. Aksi takdirde yine indexlerde kayıp yaşarsınız. Ayrıca AMP özelliği istiyor maalesef google efendi. Mobil uyumlu sitem var, gerek yok demeyin.

İçeriklerimiz gerçekten özgün olmalı, copy paste usulu girilmemelidir.

Bir de, sürekli google gibi getir yapmaktan vazgeçmeliyiz. Hatalı olan sayfa/yazılar için kullanmalıyız sadece. Zararı nedir derseniz, sizi sıralama açısından yanıltır. Bugün 10. sıradayım diye sevinirsiniz halbuki geçici olarak sizi o sıraya koymaktadır. Yarın bir bakarsınız ki ilk 100 de bile yoksunuz. İşte kafa karışıklığı yaratan nedenlerden biri budur.

Bunların hepsini gerçekleştirebildiğimiz takdirde ilk sayfalarda yer almamak için bir engel yoktur. Nereden biliyorsun derseniz, kendi sitelerimden biliyorum. Sürekli yaptığım testlerden edindiğim sonuçlara dayanarak söylüyorum kısacası.

İşin sırrı ise sabırlı olmaktır. Google babamızın oğlu değil. Hemen neden ilk sayfalara yerleştirsin ki?

İyi forumlar herkese.