[M][/M]Hepimizin çekirdekten Windows’cu yetiştiğini düşünürsek, WinRAR’ı tanımıyor olmanızın mümkünatı yok. 22 Yaşında bir çuval bıyığıyla öne çıkan genç delikanlı Eugene Roshal’ın ürünü olan WinRAR, veri sıkıştırma dünyasınının adeta Kardeşler Sıkıştırma Salonu şubesi. Eugene’nin aklında hiçbir zaman WinRAR gibi cevval bir proje kodlamak yoktu. Bir gün Eugene’nin büyük abisi “Bak kardeşim benim kafamda böyle bir şey var. Aha bu da sıkıştırma algoritması. Bunu kullan yap bir yazılım, oradan yürür gider yolumuzu buluruz.” deyince, (tam olarak böyle dememiş olabilir) ortaya yıllara meydan okuyan sıkıştırma yazılımı WinRAR çıktı.

Biliyorsunuz, sonsuza dek süren iki şey var. Biri evren. Diğeri WinRAR’ın Trial sürümü (ki, evrenin sonsuza kadar varolacağından emin değiliz). “Anonyware” adı verilen bir satış modeli uygulayan WinRAR, kullanıcılarına yazılımın tüm fonksiyonlarını 40 günlük deneme süresi boyunca ücretsiz sunuyor. Deneme sürümü bittiğinde yazılım sonsuza dek yüzsüzlük yapıp “Lisansın bitti, beni almak istemez misin?” sorusuyla sinirlerinizi yumuşakça okşuyor.

Bu arada WinRAR’ı satın alan Türk olur mu, yoksa iş sadece aşağıdaki videodaki gibi parodide mi kalır bilemiyorum fakat WinRAR’ın CEO’su adaşım Burak Canboy’a WinRAR’ı satın almayan Türkler olarak kucak dolusu selamlarımı yolluyorum:

Siz WinRAR’ı satın aldınız mı? Ya da satın alan eş, dost, akrabanız neyin bir şeyiniz var mı? :laugh::laugh: