Hocam trafik olarak alacağınızdan dolayı isim farklılıkları farketmez
SEO dışardan bakılınca çok karışık ve imkansız gibi birşey geliyor oysa özel ders alırsan ayriyetten araştırma yaparsan çok zor olmadığını görürsün. Tabi bunların sonunda SEO uzmanı olmuyorsun ama Seo adayı oluyorsun deneyimli oluyorsun ve ciddi zaman ile bir yerlere gelebilirsin şahsen 1 yıl 5 aydır özel dersler ve araştırma yapıyorum seo konusunda. kendime seo uzmanı bile diyemeyecek kadar bilgim yok çünkü bildiklerimi ne kadar biliyorum nasıl uyguluyorum onları da zamanla göreceğim. sitelerden link aldığında bu linkler ile ilk sayfayı bırak ilk 3 sayfaya gelmen bile şanstır :) yani, herşey link almak değil daha doğrusu Site hızı, kaliteli sitelerden link ve bir çok şey sitenin kalitesini etkiler ve biraz da sitenizin yaşı önemli daha doğrusu herşeyden daha önemli diyebilirim :)
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Nasıl yapıldığıni biliyorsunuz lakin kendiniz yapamazsınız. Yani çok uğras vermeniz hesapları en azından 1 yaşına getirmeniz gerekli. Öyle sifir hesap açip 5 10 bin takipçi yapayım oldu bitti olmuyor. Alexa değerinden indexlerine kadar özenle kasılması gerekiyor. Seo dediğiniz şey bir butündür. Ben firmalara ya da buyük seo paketi satan firmaların paketlerine de kaynak sağliyorum mesela.Demem o ki nasıl yapıldıgıni bilmeniz onu yapabileceğiniz anlamına gelmiyor. Misal seo uyumlu makale yazabilirsiniz tagleri ayarlabilirsiniz meta ayarı yapabilirsiniz vs.. vs..
Lakin mesela bu tür backlinkler için veya destek amaçlı çevre hesaplar için 1 sene düzenli hesap kasmanız gerekiyor. Bunları hakkıyla yaparsanız çok yol kat edersiniz. Lakin inanın %10 bile bunu beceremiyor. Sanıldığı kadar kolay değil. Herkes sosyal medya uzmanı günümüzde biliyorsunuz :)
Bu iş için tecrübe gerekiyor. Kaliteli sadece sosyal medya hesapları kullanarak bile site uçurulabilir. Bunlar bir bütün yani. Dediğim gibi bilmeniz yapabileceğiniz anlamına gelmez
Emin ol işi öğrendikten sonra insanların bu kadar büyüttüğü şey de bu muymuş diyeceksin.Seo karmaşıktır ama neyi nasıl yaptığını bilirsen işte o zaman çok kolaydır.Bir de planlı çalışmak çok önemli bir şeyleri test etmekten korkmayın.Sürekli test ederek çözebilirsiniz bu işin sırlarını.
evet peki öğrenme amacı ile Google dijital atölyedeki videolar faydalı olur mu?