lostyazilim
tr.link

Cpanel ve ftp olmadan yedek alma.

15 Mesajlar 2.559 Okunma
lstbozum
tr.link

eka7a eka7a openix.io Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 651
  • Beğeniler 109 / 313
  • Ticaret 2, (%100)
Hermes Bu şekilde yedeklemeyi kullanmadım, eklentilerin işleyişi hakkında da bilgim yok ama yeterli disk alanı yoksa her zaman sıkıntı yaşarsınız diye düşünüyorum. Çünkü eklentiler buluta yedekleme yapsa da ilk olarak gönderilecek dosyaları sunucuda yedeğini oluşturup daha sonra buluta göndereceğinden yine yetersiz disk sıkıntı çıkaracaktır.

Edit: Fark etmedim zaten üst mesajınızda belirtmişsiniz. Ancak direk buluta yedekleme yapan eklenti bulabileceğinizi sanmıyorum.

Openix.io | $9.90 PositiveSSL | $12.90 RapidSSL
wmaraci
reklam

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
Halen çözüm bulamadım.

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
İlk başta sunucuda oluşturmadan buluta gönderemez eklentiyi.

Ama eğer wp file manager tarzı eklentilerle ftp’ye şifre olmadan bağlanabilirseniz wordpress klasöründe vs bulunan gereksiz dosyaları temizleyip yer açabilirsiniz.

İkinci ihtimal, bu eklentileri denemedim ama bu file manager eklentileri direk dosya indirmenize izin veriyorsa, wordpress dizininizi bu eklenti ile indirip daha sonra yedekleme eklentileri ile database yedeği indirerek bu ikisini ayrı ayrı edinmiş olursunuz.

Bu yöntemlerle mail kayıtlarınızı, htaccess gibi dosyaları muhtemelen yeniden oluşturmanız gerekecek. Onun dışında tamamını kapsıyor yedekleme işlemi.

Bunları bir deneyin isterseniz belki işe yarayacaktır.

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)

kocakserdar7 adlı üyeden alıntı

İlk başta sunucuda oluşturmadan buluta gönderemez eklentiyi.

Ama eğer wp file manager tarzı eklentilerle ftp’ye şifre olmadan bağlanabilirseniz wordpress klasöründe vs bulunan gereksiz dosyaları temizleyip yer açabilirsiniz.

İkinci ihtimal, bu eklentileri denemedim ama bu file manager eklentileri direk dosya indirmenize izin veriyorsa, wordpress dizininizi bu eklenti ile indirip daha sonra yedekleme eklentileri ile database yedeği indirerek bu ikisini ayrı ayrı edinmiş olursunuz.

Bu yöntemlerle mail kayıtlarınızı, htaccess gibi dosyaları muhtemelen yeniden oluşturmanız gerekecek. Onun dışında tamamını kapsıyor yedekleme işlemi.

Bunları bir deneyin isterseniz belki işe yarayacaktır.

File manager ile ftp ye dosya yükleme ve indirme yapabiliyorum fakat; 4 yıllık bir portal ve haliyle çok fazla dosya var. Aslında toplam boyut 3gb civarı ama uploads klasöründe resimler çok. O yüzden zip yapsa bile, indirilen zip bozuk geliyor açılırken hata veriyor.

DB sorun yok, eklenti ile aldım onu. Sadece full ftp yedeği lazım. Yerde açtım ama eklentiler tam sağlıklı yedekleme yapamadı.

wmaraci
wmaraci

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
O zaman en mantıklı çözüm file manager ile dosyalarınızı parça parça indirip bilgisayara kaydetmek olacak. Biraz uğraştırabilir ama benim aklıma başka bir yöntem gelmiyor.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al