-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bankacılık & Finans
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Merhaba arkadaşlar, bir site tasarımıyla uğraşıyoruz ve örnek olarak aldığımız bir tasarım üzerinden gidiyoruz.
Sitenin renk ve şekil olarak birebir aynısını yapmamız hukuki olarak bizi zor durumda bırakabilir mi acaba?
Klon veya çalıntı olmadığını özellikle belirtiyorum. Tasarımı benzeterek yapıyoruz ve deneme aşamasında şu anda. Bu konuda fikri olan veya benzer bir olay yaşayan arkadaşlarımızın önerilerine ihtiyacım var.
Renkleri değiştirmemiz birşey ifade eder mi diye eklemek istiyorum.
urungu
Yalnızlık Senfonisi
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Tasarım tescilliyse hukuki problem olur..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Benzetmek var, benzetmek var. Tasarımı kopyalayıp ufak değişiklikler yapar, tabiri caizse biraz boyayıp kullanırsanız sıkıntı çıkartabilir. Kendi tasarımınızı hoşlandığınız bir tasarıma benzetmeniz sorun olmayacaktır. Çok göreceli olacak ama ne kadar benzediği önemli.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Bankacılık & Finans
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Şimdi şöyle, altyapıyı tasarımcı arkadaşımız kodladı. Özgün olarak hazırladı. Sadece sitenin ana tasarımının bahsettiğimiz siteye benzemesini istedim.
Şu anda sadece şeklen ona benzetiliyor. Ancak yine de değişiklikler yapılıyor. CSS ve görsel olarak.
Yani yine de o siteyi andırması bile problem oluşturabilir mi? CSS ve görseller baştan hazırlanıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci :)
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Kendi tasarımınızı çiziyorsanız ve sıfırdan yapıyorsanız sorun çıkmaz diye düşünüyorum..
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Mühendis
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anladığım kadarı ile siz bir iki renk ve resim değiştirip hazırlayacaksınız. Bu durumda eğer tasarımı tecilletmişlerse (Hatta başka yöntemler de var) canınızı epey sıkabilirler.