SerkanERGÜN adlı üyeden alıntı

JigSaw Başta belirttim ben zaten, herkes düşüncesini yazıyorsa ve düşüncesine de tabii ise sorun yok :) Ben 10-20 bin veremem bu yüzden konu sahibine de bir ışık olma açısından ortalama verilen fiyatları gözden geçirerek aklındaki fiyat ile eşleştirip sonuç odaklı bir rakam meydana çıkarır düşüncesindeyim.

Ben yaklaşık 3-5 yıl evvel önce 10 yıllık domaini 50₺ satmıştım ama bu her yıllanmış domain kaliteli anlamına gelmiyor. Domainin yaşından çok göstermiş olduğu yayın süresindeki imajına bağlıdır.

Ben bundan 10 yıl önce falanfilanfalanfilan.xxx uzantısını alsaydım şimdi çıkıp satmak istersem bu yüksek meblağ edecek diye bir şey var mı ?

10 yıl öncesinde falanfilanfalanfilan.xxx değilde jenerik ve .com domain alsaydınız bence değerlenirdi diye düşünüyorum, bugün satışı yapılan jenerik .com domainlerin fiyatlarınada bir bakarsanız bu konuda fikir verebilir size :) Yinede siz 50 Tl olarak düşünüyorsunuzdur bir şey diyemem :)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

jenerik domainmiş cart curt işi geride kaldı.

Projen var m? Hedefin belli mi?
eğer projen varsa en berbat domain bile en iyi domaine 10 basacaktır bu net. Bu kadar domainci olmamak gerek. Forumca bu problem cok var. Domainde domain domainde domain yahu domainleriniz var ne işe yarıyor? Projeniz yok hergün 4847484 tane domain konusu açılıyor ne yapsam tavsiye verin diye.

Öncelikle Projen var mı? Hedefin Belli mi? Diye sorduğunuz sorulardan önce yazdığınız kategoriye dikkat etmenizi öneririm. Burası eğer alan adı değerlendirme kategorisiyse benim belli bir projem ya da hedefim yoktur ki insanlara soruyorumdur. Markalaşmak için kullanılan, akılda kalması açısından uygun olan domainlere o kadar paralar ödeyen insanlar o zaman boşuna ödüyor sizin mantığınızda. Evet tabii ki reklam, seo, backlink, proje önemli fakat domainde markalaşma ve akılda kalma açısından çok önemli hatta en güzel reklam, ayrıca güzel bir yatırım.