Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Kategorinin tamamınaydı bu yazım bireysel olarak size hitap etmesem de üzerinize alınmanız güzel. Evet boşuna ödüyorlar bana kalırsa. Elektrikli Otomobil genel kategorisi için misal Elektrikliotomobil.com alternatifi çok az domain vardır. Lakin Mizah sitesi için sayısız domain var. Onedio.com için onedio.com a ne kadar para ödediler acaba.

Sizin mantığınızla da ayakları yere basan bir proje akılda kalan bir domain olmadan imkansız(Çok zor) oysa akılda kalması domainden kaynaklı değil sizin insanlara verdiğiniz izlenimden içerikten kaynaklıdır. Bir insanı hatırlarken yüzünü canlandırırsınız direkt ismini aklınıza getirmeye çalışmazsınız.

İnsan beyni açısından durum bu. Öte yandan Kategoriye baktım tekrar bakıyorum şu an bir daha baktım bu bana eleştiri yapamama hakkı vermiyor? O yüzden yorumlara kalıplaşmış webmaster sözleriyle cevap vermek yerine biraz düşünüp daha yenilikçi cevaplar verin lütfen. Bu sayede gereksiz bir polemik oluşmazken yapılan eleştiri de yapıci bir biçimde hedefini bulur. Benim sizinle ya da domaininizle ilgili bir derdim yok fikrim bu bunu belirttim. Bu kategoriye konu açan kişilerin %5 i maks başarıya ulaşıyordur. Oysa projeye odaklanıp daha sonra alan adı alınmalı bu sey gibi üniversite sınavına girip sonra meslek seçmek gibi :) Oysa sınavdan önce hedef belirleyenler %90 basarıya ulaşır sınavdan sonra belirleyenler %10 15.

1-Para odaklı
2-Proje olmadan yapılan çalışmalar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Forumda 12 13 senelik mizah domaini olup aktif sitesi olan ve iyi bir konuma gelememiş bir sürü insan var. Ben bireysel konuşmadım lakin üzerine alınmışsın madem cevap da vereyim.

Şahsi düşüncem bu iyi akşamlar

Bu domain de benim için değersiz bir domaindir.

bu arada sosyal medyada sosyal medya nickleri o kadar anlamsız oluyor ki size 10larca nick sayarım uzun versiyon bunları hatırlama sebebim o kişiyi gözümde canlandırınca gelen isim. Misal yabancı Teknoloji siteleri uzun sizin jenerik olarak tabir etmediğiniz domainlere sahiptir lakin her türlü konuda 1.sirada oluyor çoğu. Reklam ve Markalaşma demiş olduğum yatırım kelimesinin kapsamında olan şeylerdir. Zaten yatırımsız büyük caplı bir iş edinmek imkansız. Tekrar iyi aksamlar.

Anladım, sizin tutumunuz bir tek bana değil, tüm domain piyasasına karşı anladığım kadarıyla. Fikrinize saygı duyuyorum :) Fakat bu fikrinizi domain bilgi alışverişi konusunda bir tek bana karşı değilde tüm konu açanlara karşı açıp tartışabilirsiniz yada tatil.net için 150 bin dolar veren yada karpuz.com için 100bin liranın üzerinde teklifler verenlere yada bunun gibi seo.com için 5milyon dolar verenlere yada direk domain satış kategorisine karşı çıkın, dediğiniz mantıkla tatil.net için 150bin dolar vereceğine adam herkeseenuyguntatiller.net alabilirdi. İyi forumlar :)