Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Yapay zeka alanıyla ilgileniyorum işim bu hocam. Yapay zeka isme değil içeriğe bakar. Yani gelecekte saniyeler içinde site içerikleriniz incelenip ona göre konum belirlenecek. Hayatta da yapay zeka hakim ve daim olacağı için haliyle domain etkisi ortadan kalkacak. Yani dhe8dh38dh3.com bile iş görebilir gelecekte. Algoritmalar için ismin bir önemi kalmayacak. Ha insan bazında diyorsanız beyin zaten isimden cok içeriğe odaklanıyor yapay zeka misali. Gelecekte nasıl otomasyon çoğu yere hakim olup milleti işinden edecekse yapay zeka da bu tür domaincileri işinden edecek :)Kişisel görüşüm bu sizin fikrinize de saygı duyuyorum.
edit: Sao hocam size neden sert bir dil kullanayım yahu :) siz öyle anlamışsınız ya da öyle gelmiş. 1.yorumdan beri öyle bir dil kullanmadım
Dediklerinize saygı duyuyorum fakat haklı bulmuyorum :) Bir kere dhe8dh38dh3.com a giren bir müşteriniz ikinci kez dhe88dh8dh.com a girmeyi dener, üçüncüde dhe8dh.com a girmeyi dener dördüncüde de belki dhe88.com a girmeyi dener. Bu sırada müşterilerinizin çoğunu kaybedersiniz. Robot teknolojileriyle uğraşıyormuşsunuz, robotlarla anlaşıyo olabilirsiniz ve dediğiniz robotlar üzerinde doğru olabilir, bir kere dhe8dh38dh3.com a giren robot her seferinde de aynı adrese girer. Evet bu düşünceniz ileride dünyayı robotlar yönetirse doğru olur ve iş yapabilir :)
Onca mühendis, onca insan bir araya gelip ip adresinden sitelere giriş yapmak yerine domain diye bir olay çıkarmış. Dediğiniz mantıkla domain çıkmasaydıda herkes ip adresi üzerinden sitelere ulaşsaydı. Fakat dediğiniz mantık zamanın başarılı mühendisleri tarafından 1985 yılında aşılmış ve domaine geçilmiş.
İnsanoğlu hayatta kolaya kaçmayı sever, teknolojide robotikte bu yüzden yapılmış, bunu niye o doğrultuda kullanmak yerine insanlar işlerini daha fazla zorlaştırsın?