Öncelikle herkese merhaba.

Son zamanlarda küçücük şeyleri bile kafaya takmaya başladım. Her şeyi o kadar kafaya takıyorum ki bir türlü işin içinden çıkamadığım oluyor.

Hatta bazen uyku sorunları yaşıyorum. Bazı geceler uykuya dalamıyorum. Bunu neden yapıyorsun diyeceksiniz. Tamamen istemsiz oluyor. Kafamı güzel şeylerle meşgul etmeye çalışsam da takıldığım şeylerden bir türlü kurtulamıyorum.

Özellikle insan ilişkilerinde bu beni daha da yoruyor. Bir arkadaşım en ufak ve kırıcı bir şey söylesin, onu içime atıp atıp günlerce düşünüyorum. Aklıma geldikçe büyütüyorum. İnsan bir şeyi düşündükçe büyütür de önemi, dolayısıyla değeri artar ya hani.

Tam olarak böyle oluyor. Önemsemek istemesem de önemsiyorum. Eminim ki bu forumda benimle aynı sorunu yaşayan birçok arkadaş vardır. Psikyatrlar buna OKB ruh hastalığı diyorlar. Fakat ben öyle düşünmüyorum. İnsanların genelinde var bu. Bazılarımızda çok fazla sadece. Bu yüzden hastalık demek yanlış olur diye düşünüyorum.

Kız arkadaşınızla, dostlarınızla, arkadaşlarınızla ya da ailenizle bu sorunu yaşıyor musunuz siz de? Yaşıyorsanız ne yapıyorsunuz?

Daha önce böyle olan arkadaşlar neler yapıp da bunu aştı? Birbirimizle paylaşalım diye bu konuyu açtım. Düşüncelerinizi yazarsanız hep birlikte birbirimize yardımcı olmuş olur ve birbirimizin tecrübesinden faydalanmış oluruz.