17 sene önce piyasaya sürülen Windows XP’nin, nostalji ateşiyle yanan bilgisayar kullanıcılarında yeri bir başka… 2014 yılında desteği kesilerek tezgahını kapatan Windows XP, güncel raporlara göre hala tüm bilgisayarların yüzde 6.13’ünde işletim sistemi olarak kullanılmaya devam ediyor. Tüm tehlikelere açık olması ve güncel teknolojilerden yoksunluğuna rağmen iş ve kişisel amaçlarla kullanılan binlerce bilgisayarın işlemcisi Windows XP ile atmaya devam ediyor. Peki, ya Windows XP 2018 Edition olarak karşımıza çıksaydı ne olurdu?

Daha önce Android 9.0, Windows 11 ve macOS11 ve iOS 12 için hazırladığı konsept tasarımlarla ses getiren teknoloji YouTuber’ı Kamer Kaan Avdan, bu kez Windows XP’ye el atarak; “2018 yılında Windows XP nasıl görünürdü?” sorusuna yanıt olmayı başaran yeni bir konsept video hazırlamış.



Konsept videoda, XP günümüz tasarım standartlarına göre modernize edilirken Windows XP’den gözümüzün alıştığı renk skalası flat renklerle orijinal esansını korumuş. Bazı modası geçmiş özellikler ise Windows 10 ve diğer güncel Windows sürümlerindeki özelliklerle değiştirilmiş. Arama köpeğimiz kuçukuçu ve diğer önemli Windows XP detaylarıysa atlanmamış.

Başarılı konsept videolarıyla karşımıza çıkan Kamer Kaan Avdan’ın yine gönülçelen bir konsepte imza attığı kesin. Eğer önceki tasarımlarını izlemediyseniz, Kamer Kaan’ı macOS 11 konsepti, iOS 12 konsepti, Android 9.0 konsepti ve Windows 11 konsepti videolarına da göz atmak isteyebilirsiniz.

Windows XP 2018 Edition konseptini siz nasıl buldunuz?