Hocam emeklilik imkanınız var. Bireysel emekliliği araştırın. Her ay belli bir miktar belirliyorsunuz; örneğin 200 TL. 15 yıl boyunca (bunu da belirleyebiliyorsunuz) ödeme yapıyorsunuz. Halk Bankası ile yapan yakınlarım var. Devlet sana katkı fonunu ekliyor her ödemenle birlikte. 15x12x200+katkı payı olarak emekliliğini alıyorsun süre sonunda. Bu sadece benim bildiğim. Tavsiye falan değildir, bilgilendirmedir :)
Hocam teşekkürler, bunu bir araştıracağım.
10 15 seneye bu emeklilik işleri çok değişir tahminimce hocam. Yine de araştırın siz.
Aynen muhtemelen :) Umarım hocam.
Şahıs şirketi kurup sigortanı kendin yatırabilirsin ben öyle yapıyorum. Ama bu işleri yapıyorsanız emekliliğe bel bağlamak pek mantıklı değil. O yaşlardan önce köşeyi dönemeyecekseniz maaşlı bir işe girip çalışın daha iyi :)
Her yıl emekli olanlara biraz daha düşük maaş bağlanıyor zaten. İlerde iyice kuşa çevirecekler emekli maaşlarını. Onun yerine borsadan düzenli şekilde temettü veren hisselerden biriktirilse 20-25 yıla kalmadan kendinizi emekli edebilirsiniz bence. Ama bizim insanımızda sabır olmadığı için böyle uzun vadeli yatırım yapmıyor kimse.
Konuyu fazla dağatmadan soruya yanıt vereyim. Kendimi bildim bileli evden çalışıyorum. Hiç iş aramadım diyebilirim kpss'ye falan da girmedim. Hayatımdan memnunum. Emeklilik pek umrumda değil.
Her yıl emekli olanlara biraz daha düşük maaş bağlanıyor zaten. İlerde iyice kuşa çevirecekler emekli maaşlarını. Onun yerine borsadan düzenli şekilde temettü veren hisselerden biriktirilse 20-25 yıla kalmadan kendinizi emekli edebilirsiniz bence. Ama bizim insanımızda sabır olmadığı için böyle uzun vadeli yatırım yapmıyor kimse.
Konuyu fazla dağatmadan soruya yanıt vereyim. Kendimi bildim bileli evden çalışıyorum. Hiç iş aramadım diyebilirim kpss'ye falan da girmedim. Hayatımdan memnunum. Emeklilik pek umrumda değil.
Devletten emekli olma gibi bir planım yok zaten, ihtiyacım olmadığı sürece de şahıs şirketi kurup 600-700 liralık sgk prim ödemek de karşılığında yatırım süresi ve alınacak maaş olarak bakıldığında pek mantıklı gelmiyor zaten.
Bu işlerden köşelik olduktan sonra yapılacak akıllıca yatırımlar için fikir almak istemiştim zaten, hani çarkı kendi kendine döneceği şekilde garanti altına almak adına, yoksa köşelik de olsak elimizi ayağımızı çektikten sonra batış olması da muhtemeldir, akıllı yatırımlar yapılmamışsa.
Borsada temettü veren hisse senetleri biriktirme olayı mantıklıymış hocam onu yazdım bir kenara, teşekkürler fikir için. Ancak temettüler yılda bir dağıtılıyor, bu durumda temettü'den gelenle düzenli harcama yapılarak geçim sağlanabilir mi acaba.
Sizin seçiminiz ve ilerlediğiniz yol konusunda da tebrik ederim, güzel yoldasınız bence.