Merhaba,
Yaklaşık 4 aydır babaannem yoğun bakımda yatıyor. Annem ve babam rahmetli olduğu için, amcam da yeni bir by-pass operasyonu geçirip, Samsun'a gelemediği için ailevi tüm işlemlerle kendim ilgileniyorum. Yoğun bakım dönemi öncesinde bir bakıcı tutma durumum olmuştu. Aynı zamanda faturaların yükleri, hastanenin talep ettiği ilaçlar, özel hastanede geçirilen süreç (ilk birkaç haftayı özel hastanede geçirdik) içinde yapılan borçlanmalar sebebiyle maddi olarak bir zorluk yaşamaya başladım. Babaaannem Osmanlı kadını olduğu için bankkart kullanmayı sevmez, çıkartmamıza da izin vermezdi, parayı elden almayı severdi. :) Bu sebepten maaşlarını da çekemiyoruz. Yoğun bakımda olduğu için ve bilinci kapalı olduğu için noter davet edip, vekalet de alamıyoruz. Sadece seçenek olarak işin mahkeme prosedürü ile alakalı olan kısmı kalıyor geriye.
Soruma gelecek olursak;
- Vekalet işlemleri (bankacılık, fatura kapattırma vs gibi) için hangi belgeyi almam gerekiyor?
- Bu işlemler için avukata ihtiyacım var mı, bireysel olarak başvuru yapmam mümkün mü?
- Bu süreçte açacağım dava/yapacağım başvuru için bir masrafla karşılaşmam mümkün mü?
Aramızda bu tarz sorunlarla karşılaşmış ya da karşılaşan birine yoldaşlık etmiş bir arkadaş vardır diye konuyu açıyorum. Forumlarda ve hukuk sitelerinde konuyu araştırdım ama genellikle sorun özelinde sorulan sorular olduğu için pek işlevsel bir yanıt bulamadım. Vakit ayırıp, yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.