İnternette o kadar ücretsiz tema varken neden kendim yapayım ki? Yapacağım siz beğenmiceksiniz.Onun için herkesin hoşuna giden hazır bir tema kullanacağıım.
İşte mantık bu, hazırı varken neden kendim yapmakla uğraşayım ki?
Bir düşünün, o kadar emek verip tema yapan arkadaşlar var, onlar da "onlarca tema varken neden kendim uğraşayım" derlerse ne olacağını düşünebiliyor musunuz? Wordpress'in twenty eleven temasına muhtaç kalırız.
Zamanında web tarayıcı olayında da aynısı oldu, nasıl olsa IE var diye uğraşılmadı, hiçbir çaba sarfedilmedi ve çok uzun yıllar IE'ye mahkum kaldık. Daha sonra kendini web'in gelişmesine atamış bir grup insan bu duruma daha fazla katlanamadı ve ve bir tarayıcı yaptılar. Bu tarayıcı IE'de olmayan birçok özelliği içeriyordu ve özelleştirme imkanları sunuyordu, bu tarayıcı o kadar sevildi ki dünyanın her yerinden insan bu projeye yardım etmeye başladı. Bugün bu proje sayesinde IE gelişmesine rağmen tutunamadı ve kullanıcı ve pazar payını kaybetti. Siz şimdi bu tarayıcıyı Firefox olarak tanıyorsunuz.
Bunu anlatmamın sebebi olayın önemini kavramanız, eğer kimse zaten var diye bir şeyler üretmezse, tüketicilerin üreticilerden onlarca kat daha fazla olduğu ülkemizde karanlık çok daha erken çökecek.