Chris Guillebeau (bu herifi muhtemelen tanımıyorsunuz, ben de sırf havalı oluyor diye yazdım :laugh:) çok satanlar listesinin altına üstüne getiren 100 Dolarlık Başlangıç kitabında: İlk 100 doları kazandığınız işi doğru şekilde devam ettirirseniz, bu işin bir geçim kaynağı olabileceğini vurguluyor.

Bu arkadaşa katılıyorum. Çünkü ilk 100 liramı kazandığımda yaptığım işe doğru yön verebilirsem hayatımı bu işten -en azından bir kısmını- idame ettirebileceğime inanmıştım. Tam zamanlı olarak çalışan ve Web dünyasında aktif olarak yer alan arkadaşların da buna benzer bir duyguyu ilk defa nasıl yaşadıklarını açıkçası merak ediyorum.



Ben ilk 100 liramı, 2009 yılında bir Fitness sitesi sahibi için İngilizce çeviri yaparak kazanmıştım. Açıkçası o zamanlar işimin sadece tercümanlık olacağını düşünüyordum ama bir şekilde farklı 100 liralık rızkımın içerik yazarlığında olduğunu görmüş oldum.

Siz internetten ilk 100 liranızı nasıl kazanmıştınız? Kazandığınız ilk 100 liranız size o işi yapmanız için yeterli cesareti pompalamaya devam etmiş miydi?

Cevaplarınız eminim yeni başlayıp yolunu arayan arkadaşlar için de bir ışık niteliğinde olacaktır :)