cinmistik78 adlı üyeden alıntı
SelimE mühendisli lisans üstü için ücretleri nereden takip edebilirim? En azından sizin okuduğunuz üniversite için ?Genelde tüm okulların websitelerinde paylaşılır. Ancak bizim okulun websitesi biraz sorunlu, açıkçası biraz baktım ama göremedim.
Aleyküm selam
Hocam peki dil olayı ? Turkiyedeyken dil biliyormuydunuz ingilizce/Rusça /
Yoksa ordami ogrendiniz kurslara giderek ?
Hocam peki dil olayı ? Turkiyedeyken dil biliyormuydunuz ingilizce/Rusça /
Yoksa ordami ogrendiniz kurslara giderek ?
Hocam İngilizce vardı. Burada da Rusça'yı öğrendim hala da öğreniyorum. Buraya gelirken herhangi bir dile gerek yok, direk sadece ve sadece Rusça konuşarak Rusça öğretiyorlar.
Öncelikle hoşgeldiniz.
Ancak özellikle Türk Lirası'nın da hızlı düşüşü ile birlikte ekstradan çalışabileceğim şansları değerlendirme kararı aldım ve sektöre tekrardan girme isteği duydum.
Demişiniz Türk Lirası düşüşdemi ben mi fark edemedim?
Ancak özellikle Türk Lirası'nın da hızlı düşüşü ile birlikte ekstradan çalışabileceğim şansları değerlendirme kararı aldım ve sektöre tekrardan girme isteği duydum.
Demişiniz Türk Lirası düşüşdemi ben mi fark edemedim?
Hoşbuldum hocam. Bizim açımızdan bakınca Dolar, Euro, Sterlin gibi paraların değeri artıyor. Benim açımdan bakınca Türk Lirası'nın değeri düşüyor. Geldiğimde 1000 TL yaklaşık 18.000 Rus Rublesi yaparken şu an 13.000 civarlarında.
BySaNCeZ Şöyle olabilir. 1 TL 0.5 Dolar iken 1 TL 0.25 Dolar olarak düşünerek yazılmış bir durum olabilir. Zaten hep dolar yükseliyor. Birşey yükselirken birşey düşer.
Aynen öyle hocam, bakış açısı.
Rusça ile Türkçe arasında nasıl farklar var? Türkçe bilen birisi kolaylıkla rusça öğrenebilir mi?
Hocam Türkçe ile Rusça'nın ciddi manada hiç bir alakası yok. Türkçe'de 700.000 - 800.000 kelime varken Rusça'da 5.000.000'a yakın kelime var. O kadar çok istisna var ki istisnaların arasına dil kuralı yerleştirmişler diyorsunuz bir süre sonra. Ve Türkçe düşünerek Rusça öğrenmek çok çok zor. Türkçe'de hiç olmayan, bu sebeple mantığını kuramadığımız çok çok kural var.