Kazak kimseyle tanışmadığım için bir şey diyemem hocam. Ancak Rusya ile en çok problem yaşayan özerk bölgelerin başında gelen Tataristan'da yaşayan Tatarlar bile biz Türkler ile aynı soydan geliyoruz diyebiliyorsa tek taraflı bakmamak lazım asimile olmuşluğa.

1-) Ben açıkçası hiç bir şekilde eksisini görmedim. Saf Rus bölgelerinde nadiren ters karşıladıklarını söylüyorlar. Ancak bana hiç denk gelmedi, daha ziyade bana hiç Türk gibi gözükmediğimi söyleyip şaşırıyorlar konu o şekilde devam ediyor.
2-) Yemek kültürleri yok gibi bir şey. Bu konudan çok muzdaribim ve yemek gibi ihtiyaçlar çok çok pahalı bize göre. Ama bunun dışında kalite biraz daha yukarda diyebiliriz. Ancak sırf bunlar için burada yaşanacak kadar yüksek bir fark yok.
3-) Özgürlük hat safhada. Herkesin diline dolanmış "Burası Rusya" . Böyle diyip her haltı yapabiliyorlar. Kimse de kimseyi yadırgamıyor. Her Türk'ün aklına geleceği gibi cinsellikte bu şekilde. Sokakta öp kokla ayıplamayı geçtim önlerinden geçerken bakan bile yok.