Being
İçeriklerin Gücü Adına!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Metin Yazarı/Editörü
-
-
Ad Soyad
B** G**
-
-
-
Ticaret
91, (%100)
İnsan olarak hepimiz başarılarımızdan çok kayıplarımızdan ders çıkarmaya meyilliyiz. Geçtiğimiz gün sizlerin ilk 100 liranızı nasıl kazandığınızı öğrenme şansımız olmuştu:
İnternetten İlk 100 Liranızı Nasıl Kazandınız?
Bu konudaki bir mesajın
WaLek çok güzel bir fikir ortaya attı. İlk 100 liramızı nasıl kazandığımız kadar ilk 100 liramızı nasıl kaybettiğimizin de önemli olduğuna değindi. Ki, kendisinin bu konuda fazlasıyla haklı olduğunu düşünüyorum. Belki ilk 100 liramızı kazanma öykümüz insanlarda bir şeyi başaracak ışığı yakmakta yetersiz kalabilir. Oysa
ilk 100 liramızın heba ediliş öyküsü kesinlikle ders çıkarmamıza yardımcı olacaktır.
Her zamanki gibi başı ben çekiyorum fakat sizlerin de yaşadığı hezimetleri ve çıkardığı dersleri okumayı dört gözle bekliyoruz :)
İlk 100 liramı nasıl kaybettim?
Kazanmaya karşı takıntılı değilim, kaybetmeye karşı büyük bir kompleksim olduğuysa doğrudur. Ben küçükken maçı kaybedeceğimizi anlayınca topunu alıp eve giden, o kıl çocuktum sonuçta :D
İnternet dünyasındaki ilk 100 liramı, insanların benim kadar dürüst olduğunu düşündüğüm için kaybettim. Bir
blogumun logosu için anlaştığım arkadaşa 100 TL ödeme yaptım. Tahmin ediyorsunuz ki,
o logoyu hiçbir zaman alamadım :D Fakat çok daha güzel bir şey oldu. 100 TL kaybetmenin dayanılmaz ağırlığıyla kendi logomu yapmak için 1 gün harcadım. 1 günün sonunda
o arkadaşın yapamayacağı kadar güzel bir logom olmuştu.
Çıkardığım ders: Dünyada ve bilhassa sanal dünyada insanları sizin gibi gururlu, dürüst ve iş ahlakına sahip sanmayın. Ve asla işi görmeden (en azından bir kısmını) ödemenizi yapmayın. Dolandırıyor olm :D
13 kişi bu mesajı beğendi.
Bir kişinin fikirlerini çalmaya "alıntı", birçok kişinin fikirlerini çalmaya "araştırma" denir. Bir de hiçbir şeyi çalamayacak olanlar vardır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
learner
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İnternetten değil de normal hayatta ilk kaybettiğim parayı anlatmak istiyorum. İlkokul yılları polifonik telefonlar o dönemin ayfonları gibi. Zor bela aldırdım kendime ve içinde 100kontor vardı. Tvlerde sms atıyordun oyun yükleniyordu telefona. Sms attım oyun gelmedi bir daha attım yine gelmedi defalarca denedim. Sonra bi baktım tüm kontörlerim sıfırlanmıştı ve çok üzülmüştüm. Sonra kendi oyunumu yapmak için kodlama öğrenmeye karar verdim. Ve başaramadım :D
8 kişi bu mesajı beğendi.
Emirhanc
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%88)
Bende hiç kaybetmedim elimden geldiğince şikayet konularını okuyorum şikayet konularını okurken baya zaman geçiyor sanal alemde hiç kimseye guvenmemek lazım ve bilmediğiniz işlere bulasmayin hadi bulastiniz büyük yatırımlar yapmayın benden öneri :)
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
developer
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
49, (%98)
Twitter paneli alırken 100tl yolladım ve bir daha dönüş yok :(
4 kişi bu mesajı beğendi.
Stark_IV
Sosyal Medya Virtüözü
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sosyal Medya
-
-
Ad Soyad
G** K**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Uzun yıllardır etrafımda fazlaca ************** olduğu için onlardan dinlediklerim sayesinde hiç kaybetmedim Allah'a şükür harama da bulaşmadım. Dürüstlük belki size kısa vadede kaybettirir lakin uzun vadede kazandırır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
deneyip başarısız olduğum projeler var. ama onları da kayıp gözüyle bakmıyorum bir şeyler öğrendim sonuçta
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
25 TL dolandırılmıştım bir firma tarafından, son vurgunu bana yaptı gitti. Kapandı sonra BTK'ya vs. şikayet edeceğimi söyleyince :)
75 TL daha dolandırıldığımda mesajı güncellerim :D
13 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
İnternetten ilk dolandırılışım hem de doğum günümde oldu. Emek hırsızı biri yazıları alıp kaçtı parasınıda ödemedi. Sanki kolay yazıyoruz onları emeke.