2017'de yazıcı çavuş olarak kısa dönem yaptım askerliğimi. Nasıl yazıcı oldun dersen. Bölük astsubayı sen aklı başında birine benziyorsun, bilgisayar kullanmayı biliyor musun dedi yani tamamen alakasız,ilk intibaya göre değişir. Nöbetler, izinler,çarşılar, hastane çıkışları, revire gidecekler,imza işlerine falan bakıyordum. Bölükte en fazla işi yapandır,hiç boş vaktin olmaz, zordur,sorumluluğu fazladır. Artısı ise istediğin gün kendine çarşı yazarsın,duruma göre bölükteki kişi sayına bağlı olarak kendine nöbet yazmayabilirsin,vakit çabuk geçer. Askerdeki en kebap iş koğuşçu ya da silahçı olmaktır, onları da devreye göre verirler yani kıdem konuşur. Genelde son 3 ayı kalan uzun dönemlerden yaparlar. Acemi birliğinde yemek şirketleri yemeği yaptığı için yemek iyidir ama usta birliğinde genelde dışarıdan malzeme gelir askerler yemeği yapar o yüzden yerine göre yemek durumu değişir. Bir de sigara içiyorsan, içme :D
Zorlukdan yani şüphem yok ama kırığım biraz askerliğimi uzatmak istemiyorum kavga edip. En azından rahatca uzatmadan bitiririm izin kullanmayı düşünmüyorum. 11 ay yapıcam