lostyazilim
tr.link

Anahtar kelime aracındaki reklam ücreti bilgisi ne ölçüde doğru?

8 Mesajlar 770 Okunma
lstbozum
tr.link

Winter Winter WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)
Merhabalar herkese,iyi akşamlar.

Yakın zamanda bir site açmayı planlıyorum,sitem için anahtar kelime araştırmalarına başladım yalnız kafama bir şey takıldı.Google anahtar kelime aracını kullanarak aranma hacmi ve yaklaşık reklam ücreti bilgilerini dikkate alarak alan adı seçimimi yapacağım.Yalnız ben şöyle bir şey duymuştum,anahtar kelimeyi googleye yazın en üstte sponsorlu arama sonuçları çıkmazsa o kelimeden reklam verilmemiştir dolayısıyla o kelimede reklam alamazsınız,o ücrete kanmamak gerekir diye.Bu ne kadar doğru? Çünkü güzel bir kelime bulduğumu düşünüyorum aranma hacmi ve reklam ücreti iyi gözüküyor oldukça ama googleye kelimeyi yazınca sponsorlu reklam çıkmıyor.Bu yüzden sizlere bir sormak istedim.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çok teşekkürler.

wmaraci
reklam

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
AdWords üzerindeki reklam ücretleri yanıltıcı olabilir hatta bizleri bir paradoksa sürükleyebilir.

Çünkü:

Tıklama başı maliyeti yüksek olan kelimeler için reklamverenler her zaman reklam yayınlamayabilir. Bu nedenle sponsorlu reklamlar göremeyebilir, yüksek TBM beklerken boş kalmasın diye yayınlanan reklamlarla karşılaşabiliriz.

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

Doruk adlı üyeden alıntı

AdWords üzerindeki reklam ücretleri yanıltıcı olabilir hatta bizleri bir paradoksa sürükleyebilir.

Çünkü:

Tıklama başı maliyeti yüksek olan kelimeler için reklamverenler her zaman reklam yayınlamayabilir. Bu nedenle sponsorlu reklamlar göremeyebilir, yüksek TBM beklerken boş kalmasın diye yayınlanan reklamlarla karşılaşabiliriz.

Ben İngilizce bir anahtar kelime için bakıyorum.İngilizcede TMBler yüksek oluyor biliyorsunuz,ama bahsettiğim olaydan dolayı emin olamıyorum tbm doğruluğu konusunda.Nasıl emin olabilirim,bir öneriniz var mıdır?

Doruk Doruk alea iacta est. Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek WebApprantice
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** O**
  • Mesajlar 1361
  • Beğeniler 150 / 524
  • Ticaret 23, (%100)
Bir aracı olduktan sonra emin olmanın bir yolu olduğunu düşünmüyorum. Bilen arkadaşlar paylaşır umarım.

wmaraci
wmaraci

Stores Stores WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 1500
  • Beğeniler 75 / 531
  • Ticaret 55, (%98)

Winter adlı üyeden alıntı

Ben İngilizce bir anahtar kelime için bakıyorum.İngilizcede TMBler yüksek oluyor biliyorsunuz,ama bahsettiğim olaydan dolayı emin olamıyorum tbm doğruluğu konusunda.Nasıl emin olabilirim,bir öneriniz var mıdır?

olamazsınız. Siz sitenizi sağlık alanına kurduğunuz zaman sitenize gelen kişi hosting reklamı da görebilir. Ziyaretçilerinizin çerezlerine göre değişiklik gösterebilir.

Diyelim ki siteniz alanına uygun bir reklam gösterildi. Reklam maliyeti 10 TL gösteriyor adwords üzerinde. Siz 6 TL kazanırsınız tık bası.

Tabi başka hesaplamalarda var kısacası böyle. Bilmediğim veya yanlış bildiğim nokta varsa bilgili arkadaşlar uyarırsa sevinirim.
mrtrclb

kişi bu mesajı beğendi.

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
Hangi kelimeye daha once kimler ne kadar tbm ile reklam vermis ya da suan reklam verile kelimeleri gosteren bi site soylemisti arkadasin biri.. favorilerime eklemistim buldugumda yazarim
Bulabilencom sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 09.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 72
  • Beğeniler 13 / 14
  • Ticaret 1, (%100)

mrtrclb adlı üyeden alıntı

Hangi kelimeye daha once kimler ne kadar tbm ile reklam vermis ya da suan reklam verile kelimeleri gosteren bi site soylemisti arkadasin biri.. favorilerime eklemistim buldugumda yazarim

Birkaç gündür giremedim foruma cevap yazan herkese çok teşekkürler.Acaba bahsettiğiniz siteyi bulabildiniz mi?

cagatayguney cagatayguney WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 16.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İnternet Reklam Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** G**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 121 / 120
  • Ticaret 21, (%100)
Reklam verenler için o rakamın net olmadığını belirtmek isterim. Tbm'i etkileyen hayli fazla faktör var.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al