Bence her konuda doğruyu söylemiyorlar.

Bknz : https://support.google.com/webmasters/answer/182192?hl=tr


Aslında en kullanışlı olarak subdomain tercih edilmiş, bunun sebebi ise sunucu konumundan tutunda, maddi ve kolaylık olarak dahil ayrıştırıldığında kullanılması gereken "subdomain"dir.

Şimdi böyle bir tablo hazırlayıp http://example.ca/fr/vélo-de-montagne.html böyle bir yönlendirme ile siteye ulaştığında bunun subfolder olması son kullanıcının folder kısmına dikkat etmemesi yada dikkatini çekmemesini sağlıyor ama ; http://fr.example.ca/vélo-de-montagne.html böyle bir url'ye sahipsen kullanıcının hem aklında kalması sağlanır hemde kullanıcı için daha kullanışlıdır.

Tabi bu durum kullanım amacına göre de değişkenlik gösterir ancak subfolder'ın ben her zaman bir tık geride olduğu kanaatindeyim. Çünkü kullanıcı dostu olmasını istiyorsalar bu URL yapısı daha kullanışlıdır benim gözümde

Sonuç Olarak :

Farklı dildeki her sürümün kolayca keşfedilebildiğinden emin olun
Her dil için içerikleri ayrı URL'lerde tutun. Sayfanın çevrilmiş sürümlerini göstermek için çerez kullanmayın. Bir sayfanın farklı dildeki sürümleri arasında çapraz bağlantılar kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde, sayfanızın Almanca sürümüne gelen bir Fransız kullanıcı, tek bir tıklamayla doğru dil sürümüne gidebilir.

Kullanıcının algılanan diline göre otomatik olarak yeniden yönlendirme yapmaktan kaçının. Bu yeniden yönlendirmeler kullanıcıların (ve arama motorlarının) sitenizin tüm sürümlerini görüntülemesini engelleyebilir.