guvenlikokulu adlı üyeden alıntı

Wikipedia Türkiye’de Neden Yasaklandı Haberleşme ve iletişim Bakanı Ahmet Arslan Wikipedia’nin tekrar açılması ile alakalı ” Her ülkede olduğu gibi Türkiye’nin de Wikipedia’yı kullanabilmesini istediklerini söyledi. BTK editörleri tarafından gönüllü olarak hataların düzeltilmesi, gerekli telafilerin yapılmasına izin verilmesini talep ettik.” dedi. Ancak Wikipedia tarafından atılan bu adıma karşılık herhangi bir yanıt alamadığını bildiren Arslan “Türkiye’den müdahale etmek isteyen editör arkadaşları engellediler. Uyardık gereğini yapmadılar. Mahkeme’de karar aldı alınan karar gereği de yayınları durduruldu. Biz tekrar yayınların açılması ile alakalı görüşmelerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Kaynak: http://www.guvenlikokulu.com/wikiped...asaklandi.html


Hocam 2 haftalık haberi yeni olmuş gibi yayınlıyorsunuz hadi o sorun değil ama özgün makale yazacağım diye siz bu ülkenin bakanı tarafından yapılan bir konuşmayı yeniden yazamazsınız. Tırnak işaretleri arasında gösterilen kısım tüm dünyada söylenen (ağızdan çıkan) lafları ifade eder. Bu kısım değiştirilemez.

En basiti; orjinal metinde bakan Wikipedia'ya içeriklerin gönüllü olarak çalışan editörler tarafından girildiğini söylediği kısmı siz editörlerin gönüllü olarak hataları düzeltmesi talep edildi gibi saçma bir şekilde yazmışsınız. Yani Wikipedia editörleri gönülsüz mü yaklaşıyor ülkemizin taleplerini yerine getirmeye? Bu ve bunun gibi anlam kaymaları var. İlk mesajınız olduğu için fazla birşey yazmak istemezdim ama bu tarz siteler yüzünden internet bilgi kirliliği ile dolu koca bir çöplük olmaya doğru gidiyor. Haber sitesi olacaksanız siz doğru haber yapın ki başarı sizi bulsun. Asılsız habere dönen spin makaleler ile bir yere varamazsınız.