WeyseL adlı üyeden alıntı

Ne kadar kazanırsak kazanalım biz insanlara yetmeyecek gibi.

Mevzu para konusu olmuşken, bugün iskenderun'dan antep'e giderken bir benzinlikte durduk. Benzin felan aldık, aracı da yıkatalım biraz serinlesin düşüncesiyle yıkamacıya girdik. Ortaca yaşlarda bir amca, saygı da kusur etmeksizin amca abi sıfatıyla aracı yıkadı. Kimse yoktu bizden başka neyse ücretin birazcık fazlasını verdim amca o kadar mutlu oldu ki o bahaneyle muhabbet ilerledi. ben de tişört ve şort vardı. deniz sebebiyle vucüdum da yanıklar var. 38 plakadan başladı muhabbete, nerde yandına getirdi. İskenderunda yaşıyorum amca dedim. isdemir'e işe girecektim kaynakçı olacaktım torpilim yoktu almadılar denize de gidemedim 6 senedir de burada sigortasız böyle çalışıyorum diye derinden bağladı yürekleri. Benim yanıklarım onun yüreğini sızlattı sanki.

Oldukça uzattım ama kısaca demem o ki; Allah bizden önce o yüreği asf v mutlu olmayı bekleyen insanlara versin ben borçla yaşayıp mutsuzluğa alıştım sanki sanki biraz. Azıcık da onlar ulaşsın hayallerine.

Ve ikinci bir demem de odur ki; sokakta bir hayat var arkadaşlar, kaçırmayın hayatın renkleri, hüznü ve mutluluğu gizli olan bilinmeyen bir dünya

En yakınımdaki insanları da biliyorum, 3 kuruş para kazanıp evine ekmek götürebilmek için milletin ağız kokusunu çekiyorlar. Milletle uğraşıyorlar.