@coen merhaba, soru için teşekkürler. Hedef sitelerden kastınız lisanslı siteler ise lisanslı sitelere post işlemi yaptirilmiyor. Lisanslanmis siteler satılan bu ürünün veritabanında curl ile kendini arıyor. Kendi alanadını bulamazsa lisanssız sayılıyor. Web sunucudan post işlemi veyahut curl ayarları kapatılırsa zaten yine kendi alan adının lisans scriptinde olup olmadığına bakamadigindan yine lisanssız sayılıyor. Gelelim post islemlerine; post işlemleri lisanssız sayılmış alan adinin "alan adı bilgisi, ip, sunucu ip bilgisi, bulundugu sehir, ihbarın düştüğü saat gibi bilgilerin lisans merkezine kaydı icin kullanılıyor. Tüm bu islemleri lisanslanmis olan site yapiyor. Haliyle bu sitede post ayarı kapatilirsa o sitenin baska amaclar icin hazirlanmis formlari ne derece saglikli kullanilir bu da bir soru isareti.
"Lisanslanmis siteler satılan bu ürünün veritabanında curl ile kendini arıyor"
curl kullanılarak sizin sunucunuza bağlanıyor anladığım kadarıyla. sunucu benim olduğundan sizin sunucuz yerine başka bir sunucuya bağlantı kurdurabilirim. curl ile google.com istek yaparsınız wmaraci.com'a bağlanırsınız, bu basit bir işlem. bunun için kontrol mekanizması var mı? en basit ve etkili ip kontrolü yaptırabilir. sisteminizi tam olarak bilmediğim için olasılıklar üzerine yorum yapıyorum. belki faydası olabilir.
"Gelelim post islemlerine; post işlemleri lisanssız sayılmış alan adinin "alan adı bilgisi, ip, sunucu ip bilgisi, bulundugu sehir, ihbarın düştüğü saat gibi bilgilerin lisans merkezine kaydı icin kullanılıyor."
bilen birisi bunu engelleyebilir. önde web sunucu yazılımı çalıştığı için iş php'ye gelmeden filtrelenebilir. script satın alıp kullanan birinin bu bilgiye sahip olacağını düşünmüyorum, bu durum çok önemli değil.