Hemen çıkma oranı türkçeye yanlış çevrilmiş bir kelimedir gerçek karışılığı " bounce rate " zıplama yani kullanıcıların değiştirdiği sayfa sayısı olarak alabilirsiniz. Bunu düşürmek istiyorsanız kullanıcılarınızın bir makaleyi okuyup çıkmasını engellemeniz lazım.
Aklınıza ilk geleceği gibi kullanıcılarınıza okuduğu makale ile ilgili diğer makalelerinizi gösterebilirsizin. Böylece kullanıcı sitenizde gezinecektir ve reklam gösterimi daha çok olacaktır. Bu kazançlarınızıda arttırır.
Konuda okuduğum kadarıyla sosyal medyadan hit çekiyorsunuz, sosyal medyadan çektiğiniz hit ile googledan gelen hit size aynı kazandırmaz. Adsens sosyal medyadan gelen hite çok daha düşük tbm veriyor.
Sosyal medya paylaşımları iyidir sitenizin yükselmesinede yardımcı olur ama seo için yeterli değildir güzel bir link inşası yaparak google'da yükselmeye bakın.

mrtrclb Hiç sanmıyorum 0.8 hemen çıkma oranı olanları bile gördüm öyle büyük firmaların hemen çıkma oranı %40 olması imkansız gibi birşey.
Bir kere n11'e girip bir ürün arattığınızda bile hemen çıkma oranı düşmektedir. Birçok ürünü karşılaştırma olaylarını işe katmıyorum bile.