Merhabalar BilisimHostingTR

Projenize ve vaadettiklerinize tüm samiyetimle saygı duyuyorum fakat bir çok platformda bu projeniz hakkında yaptığınız yorumlardan yola çıkarak piyasa hakkındaki düşüncelerinizde ve piyasaya bakış açınızda eksiklikler görüyorum.

Öncelikle, 2010 yılından bu yana bu sektör içerisinde çeşitli alanlarda faaliyet gösterdiğimi ve sektörü yakından takip ettiğimi size belirtmek isterim. Bilmenizi isterim ki, sektörün bu konumda olması ve potansiyel müşterilerin genellikle yurtdışı firmaları tercih etmesinin sebebinin çok küçük bir yüzdeliği, yaşanılan mağduriyet kaynaklıdır, bu konudaki istatiksel verileri dilerseniz size özel olarak da sunabilirim.

Yurt dışında sağlanan teknolojik olanakların Türkiye üzerinde sağlanmasının maliyet bakımından yarattığı fark ve bu nedenle Türkiye altyapısının kullanıcılar tarafından yetersiz olduğunun düşünülmesi en büyük faktörlerden biri diyebiliriz.Aynı olanaklarla aynı ekiple ve aynı hizmet kalitesiyle Türkiye'de sağlamaya çalıştığınız hizmetin faturası kullanıcıya çıkarıldığında, "çok pahalı, neden hizmetiniz bu kadar pahalı ? " gibi tepkilerle karşılaşılmaktadır. Bu konuda hiç bir şekilde hizmet alanı hatalı bulmuyoruz, herhangi bir yanlış anlaşılma olmasını da kesinlikle istemiyoruz. Türkiye'de sahip olunan maddi durum göz önünde bulundurulduğunda bu şekilde tepkilerin gelmesini de normal karşılıyoruz.

Kısacası hosting firmalarını kaliteli hizmet konusunda bir çatı altında toplamak iyi bir fikir olabilir ama sektörü ne kadar rayına oturtabileceği muammadır.Senelerdir sektör içerisinde yer alan ve kaliteli hizmet konusunda isim yapmış, sektör içerisinde takdir ettiğimiz firmalarımız da bulunuyor. Emin olabiliriz ki bu fark onlar için de sorun teşkil ediyor.

Aldığımız en temel sonuç şudur ki ; Türkiye kullanıcısı, genellikle yurt dışı hizmet sunan ve sorun yaşadığında anında Türkçe destek alabileceği firmaları daha çok tercih etmektedir.

Not olarak eklemek isterim ki, size karşı şahsi olarak bir gönderme ve yerme durumum bulunmamaktadır. Nezih bir tartışma çerçevesi içerisinde fikir beyan etmek istedim sadece.Projelerinizde ve hayatınızda başarılar dilerim.