Merhabalar Hostidex;

yorumunuz için teşekkür ederim. Tabiki amacımız tartışmak değil ,

yorumlarınıza teker teker cevap verebilirim.

piyasa hakkında yorum ve görüşlerim hakkında eksiklik farketmişsiniz, görüşlerinize saygı duyarım.

2007 yılından bu yana bu sektörün içindeyiz. 11 seneye girmiş olacağız .

Genellikle bireysel alanda hizmet veriyorduk son 2,3 yıldan beridir kurumsal alanda hizmet veriyoruz. Tabiki her düşünceyi herkes benimseyemez , ama eksik de diyemez . Sadece farklı bir düşünce der , eksik dediği zaman siz karşıdaki kişiden daha iyi bildiğiniz anlamına gelir .

Kullanıcıların yurtdışı firmalarını tercih etmesinin nedeni ordaki firmaların sistemsel çalışmalarıdır. örnek olarak 1 liralık bir hizmet alanada aynı destek 1000 liralık hizmet alanada aynı destek veriliyor.

haliyle ordaki sistemi Ülkemize getirirseniz burdada bir sorun kalacağını düşünmüyorum.

Hosting sektörü maliyetli bir sektör , haliyle belli standartları olan bir sektör , haliyle nasıl ki bir işyeri açmak istediniz zaman , belediye , oda kaydı vede ticaret odası gibi yerlere müracat etmeniz gerekli değil mi?

Yukarıdaki resmi dairelere başvuru yapmadığınız zaman izin verilmiyor. ceza ödemek zorunda kalıyorsunuz!

Ne yazıkki Hosting sektöründe bir stantard yok , YS belgesi alan bir dedicated sunucu alan whmcs + tema olan firma açıyor.

Burda suç sadece firmacık açanda değil kullanıcında bilinçlenmesi lazım, eğer hiç bir kullanıcı bu tür firmacıklardan bir hizmet almasa zaten böyle firmalar türemez .

bu sektörde aynı spk Serbest piyasa Kurulu gibi bir denetleme kurulu olsa bu sorunların hiç birini yaşamayız.

kullanıcılar bilinçlendirilmesi lazım ondan sonra firmalar da usülüne uygun hizmet verdiği zaman sorun olacağını düşünmüyorum.

Neden bu kadar pahalı yorumunuza yorumum şudur. Bir kere kullanıcıya verdigimiz bu hizmetin ekmek gibi ucuz olmayacağının bilincini vermemiz lazım.

çünki bu hizmeti verip para kazanan birçok firma var . Müşterinin neden bu kadar pahalı demesinin nedeni firmaların müşteriye bilinçli bir şekilde destek olamamasıdır.

boşuna dememişlr tatlı dil yılanı deliğinden bile çıkarır.

Hangi hosting firması müşterisine bir konu hakkında benim dedigim açıklama yapar ?

bana firma ismi söyleyin .

firma olarak bu pahalılıgın nedenini müşteriye açıklamak gerekli ! yaptığımız bu işin bir sunucu ile olmayacağının bilgi ve birikimin vede maddi olanaklar çerçevesinde olacağını belirtmemiz lazım.

amacımız sorunları en asgariye indirmek vede müşterileri ülkemize çekmektir.

bahsettiğiniz büyük firmalardan bazıları ya yurtdışı kaynaklı büyük firmalara satıldı . yada fiyatlarını dolara endeksledi . zarar etmemek vede hayatta kalmak için .

büyük firmaların dışında kalan diğer firmalar ise kadere kısmet iş yapmaya çalışıyorlar geride kalan %30 müşteri kitlesi ile her firma ayrı fiyat çekince müşterinin kafası karışıyor vede ya almıyor yada vazgeçiyor.

her firmanın ayrı fiyat çekmesi de hayatta kalma çabasıdır, A firması 10 verirse B firması 8 veriyor böylece firmalar kendi kendilerini baltalıyor.

hizmet verdiğimiz sektör bir fırın gibi yada bir pastane gibi birebir insanlar ile karşılaşma değil , müşteri bizden ihtiyacı olan dijital hizmeti alıyor , yapacağı işlem çokmu önemli ek ücret vererek + ek ücret vererek destek paketi alsın yurtdışından örnek veriyorsunuz birçok avrupa ülkesinde ingilterede amerikada ek ücret vererek 1. sınıf destek hizmeti veriliyor.

Ülkemizde kullanıcın bir hatası var aylık 25 tl vererek yada 100 TL vererek firmadan bütün hizmetleri aldığını zannediyor . ama böyle degil bu konuda da müşteriyi bilinçlendirmek lazım .

sipariş esnasında ek hizmete açıklama yaparak müşteri bilinçlendirmesi yapılabilir.

ama siz yapmıyorsanız bu sizin sorununuz bizim firmamızda öel hizmet var Ülkemizde de özel hizmet veren firmalar vardır.

Not olarak eklemek isterim ki, size karşı şahsi olarak bir gönderme ve yerme durumum bulunmamaktadır. Nezih bir tartışma çerçevesi içerisinde fikir beyan etmek istedim.

aynen bende yukarıdakileri belirtiyorum

saygılarımla