Üyelik ücretli değil. Steemit.com sitesinden üyelik formunu doldurduktan sonra 2-3 hafta gibi bir süre bekliyorsunuz sonra hesabınızın aktifleştiğine dair mail alıp kullanmaya başlıyorsunuz. Bu süreyi beklemek istemeyenler hazır hesap satıcılarından ücret karşılığında hesap alabiliyor, o ayrı mesele.

Steemit’te kazanılan dolarların nakite dönüşüm aşamasında ödemesini size Steemit yapmaz. Steemit bir Blockchain platformudur ve aldığınız oylar, yazdığınız içerikler için size Steemit tarafından kripto para olan SBD ve STEEM ödül olarak verilir. Siz de bu kripto paraları işlem gördükleri borsalarda trader’lara satarsınız. Yani ödemeleri halktan alırsınız. Bu yüzden trader’lar bitmediği sürece güvenmeme diye bişey son derece anlamsız olur.

Dık diye para olmaz zaten. Kabaca oy kuvveti yüksek olan diyeceğim insanlardan oy aldıkça paylaşımlarınız sbd ve steem kazandırır. Kuvvetli oylar için de ya gerçekten faydalı ve özgün içerikler üreteceksiniz (İngilizce dilinde) ya da grup etkinliklere katılacaksınız (Türkçe etkinlikler de var). Yolunu yordamını bilir, sahtekarlık kovalamadan emek verirseniz para her zaman vardır, bu Steemit’te de böyle başka yerde de aynı şekilde.