Merhaba. Bir proje fikrim var ve bununla ilgili yaklaşık 1 aydır sadece domain araştırması yapıyorum. Konu o kadar derinleşti ki bende farklı noktalara kaymaya başladım. Bu noktalar da ise bazı soru işaretleri oluştu.

İyi kötü şuana kadar edindiğim tecrübelerde domain uzantısının Google gözünde değeri olmadığını fark ettim. Xyz ve shop uzantı ile ortalama rekabette ilk sıralara oturmayı başardım. Fakat illaki kullanıcı gözünde sıkıntı olduğundan dolayı kalıcılıkta problem yaşanıyor. Veya 1. Sıranın hak ettiği hiti alamıyorsunuz.

Bende bu yeni projem için domain araştırması okurken uzun zamandır kafamda olan soruyu da araştırmak istedim. Tr uzantılı domainlerin Türkçe içerikte daha üst sıralarda yer aldığı doğru mu? Birçok farklı konu forum ve yazı gezdim ama herkes bir şey demiş.

Ben konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum. Lütfen yardım edin hep beraber aydınlanalım. Gerçekten ufakta olsa bir torpil oluyor mu?

Lütfen konuyu çekip içerik kaliteli ise .TK da olur veya sel iyiyse .TK da olur demeyin. Bunu bende biliyorum az çok ama gerçekten detaylı ve tüm planları yapılan bir işe girmek istediğim için +1 puan bile benim gözümde büyük.

*mobilden yazdım. Harf, yazım ve noktalama hataları için özür dilerim. Bilgisayara geçince düzenleyeceğim