worldww
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Günümüzde webmastların bir numaralı düşmanı olan Adblock yazılımları aslında Adsense kazançlarını düşürmüyor. Evet, size ilginç gelmiş olabilir ancak gerçekler böyle. Nasıl düşürmüyor diyeceksiniz, sorunuzun cevabı için okumaya devam edin... :hush:
(WebTekno'nun değişiyle) İnternet özgür bir alem. Sitenize giren herkes istediğini yapmakta özgür. Dolayısıyla Adblock yazılımlarından da kullanabilirler. Siz Adblock kullanan kullanıcıları sitenizden atarsanız ne olur? Onlara içeriği okutmazsanız ne olur? İki ihtimal var, ya Adblock yazılımını devre-dışı bırakıp içeriği okur, ya da sitenden ayrılır. Her iki olasılıkta da muhtemelen sitenize giren kullanıcı reklama tıklamayacak. Çünkü zaten tıklamak istemediği için Adblock yazılımlarını kullanıyor. O gördüklerinin reklam olduğunun farkında. İşte reklamlara tıklayanlar gördüklerinin reklam olup-olmadığını bilmeyen kullanıcılardır.
Tabii Admatic gibi 1000 görüntülenme başına kazanç ağı kullanıyorsanız geçmiş olsun. :laugh:
2 kişi bu mesajı beğendi.
kaanst
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
31, (%94)
Peki Google'dan bununla ilgili bir açıklama var mı? Sevindim bunu okuduğuma ama emin olmak ta isterim, teşekkürler. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** E**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Google ile alakası yok hocam, kullanıcı reklam görmek istemiyor o yüzden kullanıyor. Biz reklam görmesine zorluyoruz ama adam tıklamayacak büyük ihtimalle
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam mobilde de PC de de Adblock kullanıyorum . Fakat sadece Film sitelerinde abartılı şekilde zorlama reklam koyunlara karşı sinirden yaptığım birşey. Bunun dışında reklamları düzgün yerleştiren siteleri asla engellemiyorum. Hatta aradığımı bulduğum sitelerde reklama bir kere tıklamayi unutmuyorum. Burada diğer arkadaşlara da öneri olsun daha fazla kazanacağım diye sitelerinizi öldürmeyin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
ııııIIIIııııIIIIIıııı PeKi GöSTeRiMLeR NoLaCaK Br0 ııııIIIIııııIIIIIıııı
1 kişi bu mesajı beğendi.
Plain
Freelancer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Bu düşünce bence yanlış. Gördüğünün reklam olduğunun farkında olan biri de örneğin bilgisayar alacaksa karşısına bilgisayar reklamları geldiğinde uygun fiyatlı bir ürün gözüne çarptığında tıklar, bu reklam ben buna tıklamam demez.
Yapılması gereken bence kullanıcının Adblock'u kapatmasını isteyen bir uyarı koymak ancak kapatmaya zorlamamak, uyarı X tuşuna basılarak kapatılabilmeli.