Selamın aleyküm hepinize aklıma bir kafe projesi geldi büyük bir ihtimalle böyle bir proje vardır ama bu kadar gelişmişi varmıdır bilmiyorum. Proje şöyle olacak bir ünlü kafe adında kafemiz olacak mesela bu ünlü kafenin 10 tane garsonu olacak ve 1 tane kasiyeri olacak şekilde.

Müşteri gelecek ve mobil uygulamamız olacak oraya girip kafeyi seçip menüyü görecek ve mobil aracından sipariş verecek işte ya kasiyere ya da garsonlara gidecek bu bildirim işte masa 3 çay istiyor diye boştaki garson bu bildirimi görecek mobil cihazından ve onaylayacak ben götürürüm diye götürdükten sonra işleyecek sisteme çay getirildi işte otomatik olarak 3-5 tl gibisinden müşteride görecek kendi telefonundan ne yiyip içtiğini

Ödeme olarak ya kasaya gidip ödeyecek ya da onuda mobil uygulamadan kart ile geçecek. Yani bu kafe örnek restorantlarda da kullanılabilir diye düşünüyorum bu benim gördüğüm bir sorun çözüm niteliğinde böyle bir proje düşündüm. Web ve masaüstü projesi web için düşündüm aslında hem mobilden hemde masaüstünden web siteye gir işlemleri yap felan ama her seferinde mobilde web siteye girmek zor olur diye düşünüyorum.

Eğer projeyi geliştirmeye başlarsam da kullanacağım teknolojiler:

javascript/react-native: mobil uygulama için,
C# : masaüstü için ama direk web siteden de girebilir(kasiyer kullanacak zaten bunu işte müşteriye ödendi sipariş silme felan)
nodejs : web kısmı gerekirse bu teknolojiyi biliyorum biraz bunu kullanırım.

Sizce proje nasıl iyimi gelişmesi, değişmesi gereken yer varmı, bende geliştirebilirim diyenlere de kapım açıktır hep birlikte geliştirebiliriz.