hopisu adlı üyeden alıntı

bu ülkenin gücüne inanmayanların çoğu,ne yazık ki bu ülke sınırları içerisinde yaşıyor..


Şahsen bende yeterince güçlü olduğumuzu düşünmüyorum. Bu olay iktidar olayından çok savaş ve savunma enstitüsüne yeni girmiş bir ülke olmamızdan. (siyasal görüşüm bana kalsın).

Bu seneye dek askeriye tarafından TAMAMEN TÜRK olarak üretilen araçlar çok azdı.Bu sene bir tank bir gemi bir de uçak üretildi. (farklı çeşit varsa aklıma gelmedi, kusura bakmayın).

Teknolojik olarak onların atom bombaları , hidrojen bombaları vb var. Ve ne yazıkki bizim uçaksavarlarımız onlarla başa çıkamaz arkadaşlar.

Bizim yaptığımız ülkemizi sevmemek değil. Ülkemizi küçük görmek değil. Herşeyin farkında olmak. Yoksa 'Parayla İmanın Kimde Olduğu Belli OLmaz' sözündeki gibi, vatanını gerçek sevenin kim olduğu da buradan belli olmaz.

Ben savaş sanayinde gelişmeye başladığımızı fakat hala Amerika-Rusya-İran gibi ülkeler ileride. Çünkü adamlar sürekli savaş halinde. Eğer şuan savaş sadece silahlarla yapılsa asker bakımından çok rahat oluruz. Bundan eminim. Fakat artık savaşlar ne yazıkki askerler kadar özel silahlar (biyolojik,kimyasal,kitleimha vb) ile yapılıyor.

Ek Olarak:

KültürlüPenguen adlı üyeden alıntı

hayal dünyasından dışarı çıkmak lazım. Arkadaş doğru demiş:
'Neden bir grup pkklıyla baş edemiyoruz?'


Tamamen şahsi görüşüm. Bence baş edemiyor değiliz, baş ettirttirilmiyoruz.

Yanlış hatırlamıyorsam -ülke ismi vermiyorum hatırlamadığım için- bir ülkede böyle bir terör olayı vardı. Adamlar çözmek için düşman örgütleri gibi örgütler kurup öbek öbek dağlara saldılar. Bu sorunun çözümü şehitlerimizin sayısı arttığında tepeden uçaklarla patır patır bomba atmak değil. Bu sadece halkın gözünü boyamaktır.

Bunun üzerine tartışacak çok şey var. Ama yeri burası değil :)

SON YORUM