Öncelikle müşteri açısından kolaylık ve şeffaflık sağlıyor güzel bir öneri fakat işyeri açısından değerlendirelim biraz..

İşgücü maliyetini ne kadar düşürecek ? Çünkü personel boş toplamak ve sipariş götürmek için zaten masaya gidecek 10 kişilik ekipten 1 veya 2 kişi eksilebilir o da belki..

Bunun dışında mühim olan müşterinin sipariş vermesi değil müşteriye senin istediğini satmak. Müşteri için öncelik lezzet değil muhabbet ise 2 çay isteyip belki 1 saat oturacaktır. Masaya garson giderse o çayların yanına bir pasta veya çay yerine öncelikli mevsime göre diyelim sahlep önerdi ve sattı sahlep bitince çayını ek sipariş olarak sattı veya ortaya bir dilim pasta önerdi bir anda masa ortalaması yükseldi. günlük orta ölçekli bir cafeye 100 masa geldiğini düşünün ortalaması da 2 kişi olsun bunun yarısına 3 tl den birer çay ekstra satsa 300 lira ciro yapar ayda 9000 tl belki personelin giderini karşılayacak.. :) masaya koyulan cam şişe suların hesabını siz yapın