GitHub'u 7.5 Milyar Dolara Satılması Sizce?



GitHub Nedir?

GitHub, ilk defa Nisan 2008 tarihinde yayın hayatına başlayarak isteyen herkesin yazılımların kaynak kodlarını paylaşabileceği bir servis olarak hizmet vermeye başlamıştır. Topluluk faydasına yapılan organizasyonlarda servislerini tümüyle ücretsiz olarak sunan GitHub ayrıca ticari kullanıcılar için de ücretli üyelik modeline sahiptir.

Biliyorsunuz ki 1 hafta önce kadar Microsoft, GitHub'ı 7.5 Milyar Dolara satın aldı. Bir çok kullanıcının bu durumdan memnunu olmadığını dile getirdi. Nedeni ise genel olarak verilen cevapların;

-"Biz burada tüm programlama dilleriyle uğraşıyoruz fakat Windows geldikten sonra bunun belki mümkün olmayacağı"

Diyerek devam ediliyor. Sizce de böyle bir şey mümkün mü?

Benim şahsi fikrim keşke satılmasaydı. Ama bence büyük bir ihtimalle o GitHub sahipleri tekrardan bir o şekilde bir platform oluşturacaklar diye tahmin ediyorum.

Birde araştırmalarıma göre GitHub CEO'su Nat Friedman görevden alınarak Chris Wanstrath göreve başlayacak diye bir bilgi aldım. Yani Windows burada demek istediği artık biz GitHub'u istediğimiz gibi yöneteceğiz sinyalleri vermiş oldu.

Bence kullanıcıların söyledikleri bir nebze olsun doğru olacak gibi geliyor bana, ya siz nasıl düşünüyorsunuz?

Windows büyük bir ihtimalle çok sağlam projeleri olan ve önü açık olan insanları kendilerine işçi veya çırak olarak işe de alabilir.

1 Windows işletim sistemi ile ilgili veya asp.net ile proje yapana 1 yıllık GitHub Premium üyelik falan diye kampanya çıkıyormuş birde hiç şaşırmam.

Görüşlerinizi WM Aracı ile paylaşabilirsiniz.
-
Teşekkürler.


Not: Kaynak yoktur hepsini tek tek yazdım. :)