-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
35, (%100)
Sanırım, kendi işini yapmanın en büyük sorunlarından birisi yapacağımız işleri aklımızda tutmak ve sistemli çalışabilmek. Bugün sabah uyandığımda aklımda sitem ile ilgili yapmam gereken en az 5 tane iş vardı, kahvaltıdan sonra hepsi çıktı aklımdan hatırlayamıyorum. 101, film derken öğleden sonra oldu yine. Günü verimli geçiremiyorum böyle olduğunda.
Normalde kendimce denediğim şey; gece yatmadan önce sonraki günün işlerini listeleyip, ertesi gün listeyi takip edip işleri tamamlıyorum. Fakat not almayı unuttuğum günlerde böyle afallıyorum işte. Sizin taktiğiniz falan var mı bu tip durumlar için? Paylaşalım da herkes faydalansın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sabahtan 101, film gibi aktivitelerinden önce sakin kafayla yapacaklarını listeleyebilirsin.
Akşam yapacaklarını yazmanı unutmaman için her gece yatmadan yaptığın rutin işlerine bunu da eklemen için hatırlatıcılar koyabilirsin, atıyorum yatmadan önce dişlerini fırçalamaya gittiğinde aynaya not yapıstırabilirsin "Yarın yapacaklarını yazmayı unutma!" gibi, telefonuna ortalama yatma vaktine yakın hatırlatma koyabilirsin "Yarın için plan yapmayı unutma!" gibi. Bunların yanında aklına gelir gelmez not alabilirsin. Wunderlist, asana, trello bunlar için var. Bunları yaptıktan sonra gerisi sende, yapacaklarını bildikten sonra ister 101 oyna istersen film izle
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
I** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Unutuyorum :) En iyisi böyle sanırım unutuyorum ve birinin bana hatırlatması gerekiyor.
Çevremdekileri buna alıştırdım bir şey istedikleri zaman tekrarlamak zorunda kalıyorlar.
Bu yüzden bazen sorunlar yaşıyorum elbette. Mesela bir firmanın işleri ile ilgili ödeme almıştım 4.000 TL. Dün mailini gördüm üzerinden 1 ay geçmiş yeni yapmaya başladım :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Bu konuda telefonumun baya yararı oluyor. Yapmam gerekenleri genelde unutmuyorum ama birden fazla yapmam gereken konu olursa not alıp telefonumun ana ekranına sabitliyorum. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Tamamen mailden kontrol ediyorum. Google keep ve Google takvimleri kullanıyorum. Yeni Gmail sürümü ile birlikte aynı pencerede eş zamanlı çalışabiliyorum. Mailimi sürekli açık tuttuğumdan hiçbir şekilde unutma vs. olmuyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Blog Yayıncılığ
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-