AdaletinSesi adlı üyeden alıntı

Bakın değerli kardeşlerim cevap diye bir şey marka olamaz. Bu nedenle domain olarak tescil edilebilir. Yarın öbür gün kimse size dava açamaz. Nereden mi biliyorum. Benim işim bu. Vakit bula bildikçe siz değerli kardeşlerime yardım etmeye çalışıyorum. Ama görüyorum ki maşallah bu ülkede herkes her şeyi biliyor. Kimsenin bilgiye saygısı ve ihtiyacı yok. Ama son olarak şu Kanun maddesini de ekliyorum.


SINAİ MÜLKİYET KANUNU

Marka tescilinde mutlak ret nedenleri

Madde 5- (1) Aşağıda belirtilen işaretler, marka olarak tescil edilmez:

a) 4 üncü madde kapsamında marka olamayacak işaretler.

b) Herhangi bir ayırt edici niteliğe sahip olmayan işaretler.

c) Ticaret alanında cins, çeşit, vasıf, kalite, miktar, amaç, değer, coğrafi kaynak belirten veya malların üretildiği, hizmetlerin sunulduğu zamanı gösteren veya malların ya da hizmetlerin diğer özelliklerini belirten işaret veya adlandırmaları münhasıran ya da esas unsur olarak içeren işaretler.

ç) Aynı veya aynı türdeki mal veya hizmetlerle ilgili olarak tescil edilmiş ya da daha önceki tarihte tescil başvurusu yapılmış marka ile aynı veya ayırt edilemeyecek kadar benzer işaretler.

d) Ticaret alanında herkes tarafından kullanılan veya belirli bir meslek, sanat veya ticaret grubuna mensup olanları ayırt etmeye yarayan işaret veya adlandırmaları münhasıran ya da esas unsur olarak içeren işaretler.

e) Malın doğası gereği ortaya çıkan şeklini ya da başka bir özelliğini veya teknik bir sonucu elde etmek için zorunlu olan veya mala asli değerini veren şeklî ya da başka bir özelliğini münhasıran içeren işaretler.

f) Mal veya hizmetin niteliği, kalitesi veya coğrafi kaynağı gibi konularda halkı yanıltacak işaretler.

g) Paris Sözleşmesinin 2 nci mükerrer 6 ncı maddesine göre reddedilecek işaretler.

ğ) Paris Sözleşmesinin 2 nci mükerrer 6 ncı maddesi kapsamı dışında kalan ancak kamuyu ilgilendiren, tarihi ve kültürel değerler bakımından halka mal olmuş diğer işaretler ile yetkili mercilerce tescil izni verilmemiş olan armaları, nişanları veya adlandırmaları içeren işaretler.

h) Dinî değerleri veya sembolleri içeren işaretler.

ı) Kamu düzenine veya genel ahlaka aykırı işaretler.

i) Tescilli coğrafi işaretten oluşan ya da tescilli coğrafi işaret içeren işaretler.

(2) Bir marka, başvuru tarihinden önce kullanılmış ve başvuruya konu mal veya hizmetler bakımından bu kullanım sonucu ayırt edici nitelik kazanmışsa bu markanın tescili birinci fıkranın (b), (c) ve (d) bentlerine göre reddedilemez.

(3) Bir marka başvurusu, önceki marka sahibinin başvurunun tesciline açıkça muvafakat ettiğini gösteren noter onaylı belgenin Kuruma sunulması hâlinde birinci fıkranın (ç) bendine göre reddedilemez. Muvafakatnameye ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

NOT: Bundan sonra hiçbir hukuki soruya cevap verilmeyecek. Ne özelden ne genelden. Soranların çok kötü kalbini kırarım.

Aradığım "Cevap" resmen burada :)
ilaveten hocam aynı şekilde Cevap kelimesi Türkçe'de sıklıkla kullanıldığı için tescil edilmemesi uygundur. genelde verdiğim "Milliyet" davasında ki davalı arkadaşın açıklamasını bu cevapta okuyabilirsiniz.
https://www.***.net/2445662-post9.html

burada arkadaş kendini başarılı bir şekilde savunup davayı nasıl kazandığını özetlemiş.