Her gün açılan esiyo konularından bıktınız mı, ticaret konularında dönen ve sitenizi uçuracak backlink paketleri sitenizi spam'e mi soktu? O zaman doğru yerdesiniz! Lafı uzatmak istemiyorum, direkt olarak konuya geçelim :)


*Şuraya da milli backlink simgemizi ekleyelim de metatag'ler yolunu bulsun :D

Evet arkadaşlar, bugün sizlere backlink nasıl alınır onu gösterice... Pardon yanlış oldu. Değerli webmaster kardeşlerim lafı uzatmadan konuya girelim dedim ancak öncelikle bu sayfayı yer işaretlerine eklemenizi ve bu sitelerden her gün bir tanesinden link almanızı tavsiye ederim. Aksi takdirde ters tepme durumu olursa karışmam :D

Ücretsiz backlink kaynakları konusunda daha çok sosyal medya siteleri öne çıkmaktadır. Ve ben de buna uygun olarak Türkiye'de en çok kullanılan siteleri buradan paylaşacağım. Sorularınızı aşağıdan sorabilir, eklemek istediğiniz siteleri ekleyebilirsiniz.

1- Facebook, Twitter vb. > Bu sitelerden backlink almayı hepiniz biliyorsunuz herhalde :) Sitenizin/içeriğinizin konusuna göre uygun hashtag seçimini yapın ve paylaşın.

2- Youtube, Dailymotion, Vimeo > Bu tarz video paylaşım sitelerinden link almak için öncelikle güzel bir tane video hazırlıyoruz. (uzunluğu önemli değil, ayrıca hazırlarken moviemaker gibi basit programlar kullanabilirsiniz) Videoyu hazırladıktan sonra bu sitelere kayıt oluyoruz ve video başlığını Konu adı buraya | site.com şeklinde yapıyoruz. Açıklama kısmının başına içeriğimizin linkini yazıp iki paragraf (50-100 kelime) yazı yazdıktan sonra açıklamanın sonuna da Daha fazlası için: site.com yazıp ana sayfa linkimizi veriyoruz. Mümkünse (üşenmeden) bu taktiği tüm içerikleriniz için kullanın.

3- Pinterest, Flickr > Bu siteler de Türkler tarafından fazla kullanılmasa da backlink ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek güzel sitelerdir. Bu sitelere de içeriğinizdeki görselleri yükleyip link alabilirsiniz.

4- Medium - Blogger - Tumblr - Wordpress > Bu siteler ile mikro blog ağınızı oluşturabilir, kendinize paravan blog siteleri açabilirsiniz. Bu konuyla alakalı detaylı bilgi: https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/kapsamli-anlatim-paravan-bloglar-private-blog-network-nedir-nasil-yapilir-faydalari-nelerdir-345230.html

5- Issuu, Spark, Wattpad, Storia > Bu siteler ile de tanıtım yazısı şeklinde içerik oluşturabilir, kaliteli backlinkler elde edebilirsiniz.

Peplr, quup, flipboard gibi sitelere hiç girmiyorum, onları her yerde bulabilirsiniz ancak ne kadar işe yarar bilemiyorum. Bu konuda genel olarak dış SEO'ya başlangıç amaçlı bir içerik oluşturmak istedim. Artık bu konuya da gereksiz diyorsanız bilemeyeceğim. Bu siteler dışında gerçekten yararını gördüğünüz siteler varsa konu altından yazabilirsiniz.