dogusycblt adlı üyeden alıntı

ne yapacağımı şaşırdım derken all in seoya mı geçsem 6.2 sürüme mi geçsem yoksa bu sürümde mi kalsam


Hayır sürüm değiştirmenize de eklenti değiştirmenize de gerek yok. Geçenki olay fazlasıyla abartıldı. Kendiniz durumu okuyup bir gözlem yapsanız bu kadar sorun olmadığını fark edersiniz zaten.

Kulaktan dolma bilgilere dayanarak değil kendi resmi açıklamalarına dayanarak hareket edin. Her eklentide yaşanabilecek hatalardan birisi Yoastta da yaşandı. Eğer eklentilerinizi güncelledikten sonra ayarlarınıza şöyle bir göz gezdirirseniz değişen ayar var mı yok mu görürsünüz.

Eklenti ya da tema güncellemek basit bir işlem değildir. Eklentileri birden koca bir sürüm güncelleyip ayarları kontrol etmezseniz mutlaka değişen ayarlardan değişen seçeneklerden etkilenirsiniz. Ancak her güncellemeyi kontrol edip bu güncelleme ne getiriyormuş ona bakmak ve güncellemeden sonra eski ayarlarımda sorun var mı diye 2-3 dakikalı bir göz gezdirmek hiçbir soruna yol açmaz.

Yoastın yaptığı hata güncellemeden sonra değişmemesi gereken bir ayarın değişmesiydi. Bu da kontrol etmeyenler için sorunlara yol açtı. Elbette Yoast bu hatayı yapmamalıydı. Ancak bir hata yaptı diye defol git denmez ki.

Temalarınızda bile inanılmaz kodlama hataları varken bu olayı bu kadar büyütmeye korka korka yaklaşmaya gerek yok.